De la ce dioptrii se poartă ochelari? Află dacă ai nevoie sau nu de ochelari!

01 Sep 2023 4498

Te-ai întrebat vreodată când este momentul potrivit să începi să porți ochelari? Află ce înseamnă dioptriile pentru sănătatea vederii tale, semnele care ar trebui să te alarmeze și când să consulți un specialist. Vei învăța, de asemenea, de la câte dioptrii este necesar să începi să porți ochelari, beneficiile pe care le aduc aceștia și cum să alegi perechea potrivită. Îți prezentăm clinici și magazine partenere de unde să achiziționezi servicii și echipamente medicale în rate fără dobândă*.

Ce sunt dioptriile și ce înseamnă ele pentru vederea ta

Dioptria este unitatea de măsură folosită în optometrie pentru a măsura puterea optică a unei lentile sau a unui ochi. Dioptriile negative indică miopia, adică dificultatea de a vedea clar obiecte la distanță, în timp ce dioptriile pozitive indică hipermetropia, greutatea de percepe detaliile obiectelor apropiate. Ochelarii sau lentilele de contact funcționează prin adăugarea sau scăderea dioptriilor, pentru a corecta vederea. Lentilele îndreaptă abaterile de refracție ale ochiului, iar dioptriile pot fi ajustate în funcție de nevoile individuale ale fiecărei persoane. Dioptriile variază în funcție de vârstă, obiceiuri de viață și predispoziție genetică. Cât costă o pereche de ochelari depinde de complexitatea acestora și de specificațiile stabilite de medicul oftalmolog. De aceea, controalele regulate ale vederii sunt esențiale pentru a identifica și monitoriza orice schimbări în dioptrii și pentru a asigura o corecție corespunzătoare a vederii.

Cum să-ți testezi vederea prin auto-evaluare și consult de specialitate

Pentru a verifica vederea în mod independent, poți utiliza diverse tehnici simple. Un exemplu este testul Snellen, care constă în citirea unor litere de diferite mărimi de pe o diagramă la distanță. Această metodă este folosită și în cabinetele optometristului și oferă o idee generală asupra acuității vizuale. De asemenea, există și teste de vedere online disponibile, care pot fi utilizate ca o primă evaluare a calității vederii. Este important de menționat că aceste teste nu înlocuiesc un consult profesional, ci doar pot oferi o indicație preliminară a stării vederii. Deși auto-evaluările pot fi utile, o examinare profesională este esențială pentru a diagnostica cu exactitate problemele de vedere și a prescrie un tratament adecvat. Se recomandă efectuarea unui examen oftalmologic în fiecare an sau mai des, în funcție de vârstă și alte factori de risc. Aceste controale periodice pot ajuta la identificarea și tratarea timpurie a problemelor de vedere, prevenind astfel complicații ulterioare. Nu amâna vizitele la medic, la clinicile partenere din rețeaua CardAvantaj ai posibilitatea să achiți consultațiile medicale în rate cu dobândă zero*, la tarife convenabile.

De la câte dioptrii este necesar să porți ochelari

În general, se recomandă purtarea ochelarilor de la dioptrii sub -0.50 pentru miopie, respectiv peste +0.50 pentru hipermetropie. Cu toate acestea, purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact nu se bazează doar pe numărul de dioptrii, ci și pe simptomele individuale. Poți avea nevoie de ochelari chiar și cu dioptrii mai mici, dacă resimți dureri de cap frecvente, oboseală oculară sau dificultăți de concentrare. În timpul examinării oculare, medicul oftalmolog va evalua acuitatea vizuală și va efectua diferite teste pentru a determina dacă există probleme de refracție. Astfel stabilește ce tip de ochelari îți trebuie și numărul de dioptrii de care ai nevoie. Poate fi vorba despre lentile monofocale, bifocale sau progresive, simple sau heliomate, ochelari cu lentile cilindrice pentru astigmatism ș.a. 

Activează CardAvantaj și programează-te la consult oftalmologic, pentru a primi cele mai bune recomandări medicale, în clinicile de specialitate. Apoi poți să-ți folosești cardul de cumpărături în rate cu dobândă zero*, ca să-ți comanzi lentile și rame pentru ochelari de vedere și să beneficiezi de calitate superioară, în condiții optime din punct de vedere financiar. 


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.
 

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Laptop pentru editare video: 5 modele moderne și sfaturi pentru alegere

26 Jul 2024 11

Alegerea unui laptop pentru editare video necesită atenție la anumite specificații tehnice, pentru a asigura o performanță optimă în cadrul proiectelor profesionale complexe. Află care sunt cele...

Folosești CardAvantaj? Află cum poți să-ți plătești ratele la ATM

22 Jul 2024 35

Ești posesor de CardAvantaj, cu multiple beneficii la cumpărături în rate fără dobândă*, în peste 9500 de magazine fizice și online? Mai adaugă un beneficiu important la lista de ava...

Actualizarea datelor personale 100% online

16 Jul 2024 138

Ești posesor de CardAvantaj, cardul de cumpărături în rate fără dobândă* de la Credit Europe Bank? Îți oferim posibilitatea să-ți actualizezi datele personale 100% online, în d...

Cadouri pentru gameri: 5 dispozitive care cu siguranță vor fi apreciate

12 Jul 2024 43

Vrei să faci o bucurie prietenilor pasionați de jocuri video? Dacă ești în căutarea unor cadouri pentru gameri, există o mulțime de dispozitive și accesorii care le pot îmbunătăți experien...