Cât costă o pereche de ochelari de vedere și cum să gestionezi această investiție

25 May 2023 1457

Achiziționarea unei perechi de ochelari de vedere poate deveni o investiție destul de costisitoare, așa că trebuie să știi ce influențează prețul ochelarilor și cum să gestionezi această cheltuială. Îți prezentăm în continuare cele mai importante detalii despre tipul de lentile, importanța ramei, opțiunile de plată prin card de cumpărături și asigurări medicale pentru ochelari. 

Factorii care influențează prețul unei perechi de ochelari de vedere

Factorii principali care influențează prețul unei perechi de ochelari de vedere sunt gradul de complexitate al prescripției medicale, tipul și materialul lentilelor, rama ochelarilor și tratamentele și finisajele pentru lentile. Prescripția medicală este un factor important în stabilirea costului ochelarilor de vedere. Astfel, persoanele cu dioptrii mari, astigmatism sau alte afecțiuni oculare vor avea nevoie de lentile mai speciale, care vor crește prețul ochelarilor. Tipul și materialul lentilelor sunt și ele factori importanți în stabilirea prețului unei perechi de ochelari de vedere. Lentilele pot fi unifocale, bifocale, trifocale sau progresive, iar fiecare tip are un cost diferit. De asemenea, materialul lentilelor poate fi din plastic, sticlă, policarbonat sau alte materiale mai noi și mai ușoare, care pot influența prețul final. 

Alegerea ramei ochelarilor este un alt factor important în stabilirea prețului unei perechi de ochelari de vedere. Ramele pot fi din plastic, metal, titan sau alte materiale, iar designul și brandul lor pot crește sau scădea costul achiziției. Tratamentele și finisajele pentru lentile pot fi și ele un factor important în stabilirea prețului unei perechi de ochelari de vedere. Stratul antireflex, stratul de protecție UV, stratul antizgârieturi sau stratul de protecție împotriva luminii albastre sunt câteva dintre tratamentele și finisajele disponibile pe piață. 

Cum să optimizezi costurile pentru achiziția ochelarilor

Consultă medicul oftalmolog pentru a identifica tipului de lentile potrivit, la un raport optim calitate - preț. De exemplu, lentilele din policarbonat sunt mai rezistente la zgârieturi și mai ușoare decât cele din sticlă, dar pot fi mai scumpe. Pentru a optimiza costurile necesare achiziționării ochelarilor, alege metode inteligente de plată, precum cardul de cumpărături CardAvantaj. Astfel beneficiezi de rate fără dobândă* la magazinele partenere din rețeaua CardAvantaj, specializate în consultații și servicii de optică medicală: Lensa, Optiblu, Opticris, Optiplaza, SEEN-U, German Optik, Pure Vision, Optica Malaga, Delta Optic, Optikconn, Orange Optic, L’Optique, Vedere, Platinum Optik, Magazin Optica, Opticlass, Real Optic, Optic Clar Medical, Opti - Plus, Optikstyle, Swiss Optik, Ochelarie, Optik Boutique, Ochelari4You, Bold Optics, Iris Optic, Optismart,  CD Ioptic, Ochixpert, Optica Visionfix ș.a.

Pentru a obține cel mai bun preț pentru ochelari, este important să compari ofertele și promoțiile disponibile la opticieni și să urmărești campaniile CardAvantaj prezentate pe site și în aplicația mobilă AVANTAJ2go. Verifică de fiecare dată calitatea ochelarilor și nu face compromisuri atunci când vine vorba de sănătatea ochilor. Este important să te informezi cu privire la opțiunile de plată, ca să iei decizia potrivită și să economisești bani când achiziționezi ochelari de vedere.


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.
 

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Cadouri de Paște pentru toată familia: idei originale pentru bugetul oricui

26 Apr 2024 17

Paștele este acel moment al anului când vrei să împărtășești bucuria și dragostea cu cei dragi, printr-un gest simplu, dar semnificativ: un cadou. Cum să găsești idei originale, care să fi...

Cum să trăiești mai sustenabil fără să renunți la confort?

25 Apr 2024 23

Un stil de viață sustenabil fără a renunța la confort poate părea o provocare, dar există câteva strategii pentru a face tranziția mai ușoară și mai plăcută. Descoperă cum să trăiești responsabi...

Cum să găsești cele mai bune materiale pentru proiectele tale DIY

23 Apr 2024 20

Proiectele DIY (Do It Yourself) reprezintă o modalitate excelentă să-ți personalizezi spațiul de locuit, să-ți dezvolți abilitățile practice și să te bucuri de satisfacția de a crea ceva cu propriile...

Ghid pas cu pas pentru a-ți face o asigurare medicală privată

03 Apr 2024 99

Preocuparea pentru sănătatea ta și a familiei reprezintă o prioritate majoră. Asigurările medicale te pot ajuta să-ți gestionezi pe termen lung starea de bine și să-i știi pe cei dragi în sigura...