Cât costă o pereche de ochelari de vedere și cum să gestionezi această investiție

25 May 2023 488

Achiziționarea unei perechi de ochelari de vedere poate deveni o investiție destul de costisitoare, așa că trebuie să știi ce influențează prețul ochelarilor și cum să gestionezi această cheltuială. Îți prezentăm în continuare cele mai importante detalii despre tipul de lentile, importanța ramei, opțiunile de plată prin card de cumpărături și asigurări medicale pentru ochelari. 

Factorii care influențează prețul unei perechi de ochelari de vedere

Factorii principali care influențează prețul unei perechi de ochelari de vedere sunt gradul de complexitate al prescripției medicale, tipul și materialul lentilelor, rama ochelarilor și tratamentele și finisajele pentru lentile. Prescripția medicală este un factor important în stabilirea costului ochelarilor de vedere. Astfel, persoanele cu dioptrii mari, astigmatism sau alte afecțiuni oculare vor avea nevoie de lentile mai speciale, care vor crește prețul ochelarilor. Tipul și materialul lentilelor sunt și ele factori importanți în stabilirea prețului unei perechi de ochelari de vedere. Lentilele pot fi unifocale, bifocale, trifocale sau progresive, iar fiecare tip are un cost diferit. De asemenea, materialul lentilelor poate fi din plastic, sticlă, policarbonat sau alte materiale mai noi și mai ușoare, care pot influența prețul final. 

Alegerea ramei ochelarilor este un alt factor important în stabilirea prețului unei perechi de ochelari de vedere. Ramele pot fi din plastic, metal, titan sau alte materiale, iar designul și brandul lor pot crește sau scădea costul achiziției. Tratamentele și finisajele pentru lentile pot fi și ele un factor important în stabilirea prețului unei perechi de ochelari de vedere. Stratul antireflex, stratul de protecție UV, stratul antizgârieturi sau stratul de protecție împotriva luminii albastre sunt câteva dintre tratamentele și finisajele disponibile pe piață. 

Cum să optimizezi costurile pentru achiziția ochelarilor

Consultă medicul oftalmolog pentru a identifica tipului de lentile potrivit, la un raport optim calitate - preț. De exemplu, lentilele din policarbonat sunt mai rezistente la zgârieturi și mai ușoare decât cele din sticlă, dar pot fi mai scumpe. Pentru a optimiza costurile necesare achiziționării ochelarilor, alege metode inteligente de plată, precum cardul de cumpărături CardAvantaj. Astfel beneficiezi de rate fără dobândă* la magazinele partenere din rețeaua CardAvantaj, specializate în consultații și servicii de optică medicală: Lensa, Optiblu, Opticris, Optiplaza, SEEN-U, German Optik, Pure Vision, Optica Malaga, Delta Optic, Optikconn, Orange Optic, L’Optique, Vedere, Platinum Optik, Magazin Optica, Opticlass, Real Optic, Optic Clar Medical, Opti - Plus, Optikstyle, Swiss Optik, Ochelarie, Optik Boutique, Ochelari4You, Bold Optics, Iris Optic, Optismart,  CD Ioptic, Ochixpert, Optica Visionfix ș.a.

Pentru a obține cel mai bun preț pentru ochelari, este important să compari ofertele și promoțiile disponibile la opticieni și să urmărești campaniile CardAvantaj prezentate pe site și în aplicația mobilă AVANTAJ2go. Verifică de fiecare dată calitatea ochelarilor și nu face compromisuri atunci când vine vorba de sănătatea ochilor. Este important să te informezi cu privire la opțiunile de plată, ca să iei decizia potrivită și să economisești bani când achiziționezi ochelari de vedere.


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.
 

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Lista de cumpărături pentru nou-născut: iată toate lucrurile de care vei avea nevoie

22 Sep 2023 39

Pregătirea pentru sosirea unui nou-născut este foarte importantă, de aceea trebuie să te organizezi temeinic și să achiziționezi produse de calitate, adecvate îngrijirii bebelușului. Îți p...

Cum să cumperi cea mai bună mașină de spălat rufe: în rate sau cu banii jos? Află ce e mai avantajos

22 Sep 2023 38

De-abia te-ai mutat și îți cumperi cele necesare pentru locuință? Renovezi casa și vrei să schimbi electronicele și electrocasnicele cu modele mai noi și mai performante? Sau pur și simplu ți s-...

Ce date de pe card nu se transmit altor persoane pentru a-ți păstra în siguranță banii

04 Sep 2023 330

Tranzacțiile digitale sunt tot mai des folosite, de aceea protejarea datelor financiare reprezintă o necesitate. Află în continuare cum să păstrezi în siguranță informațiile cardului banca...

În câte rate se poate plăti RCA-ul și care este procedura

04 Sep 2023 370

Planifici să achiziționezi o asigurare RCA și nu știi cum să procedezi? Află în continuare ce este asigurarea auto obligatorie și cum să plătești asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) &icir...