Cum să-ți construiești o pergolă în grădină: ghid complet pentru plata în rate

03 Sep 2024 60

Construirea unei pergole în grădină adaugă valoare estetică și funcțională spațiului tău exterior. Dacă planifici acest proiect DIY și preferi să-l plătești în rate, iată un ghid complet care să te ajute să îți construiești pergola și să gestionezi costurile în mod eficient:

Planificarea și designul pergolei pentru grădina ta

Măsoară spațiul disponibil și decide dimensiunile pergolei. Alege un loc potrivit în grădină care să fie la umbră și să fie vizibil, dar să nu blocheze alte zone. Factori precum orientarea soarelui, proximitatea de casă sau alte structuri, precum și vizibilitatea au un rol important în acest proces. Când te gândești la amenajarea zonei de grătar, poți include și un colț pentru servirea mesei, unde să amplasezi pergola de grădină. Astfel, combini estetica și funcționalitatea, într-un mod adaptat la stilul peisagistic al curții (tradițional, modern, nordic, minimalist, rustic, exotic ș.a.).

Ai la dispoziție calculatoare de preț, pentru a te încadra în bugetul disponibil. De asemenea, este recomandat să planifici fiecare etapă a proiectului de construire a pergolei de grădină și să aloci sumele necesare, în funcție de valoarea ratelor pentru achizițiile efectuate până la momentul respectiv. Folosește la maximum avantajul eșalonării plăților, ca să duci la bun sfârșit construcția, fără să depășești disponibilul de bani. 

Calcularea costurilor pentru pergola de grădină

Stabilește ce materiale vei folosi pentru construirea pergolei (lemn, metal, PVC). Fiecare material are costuri și cerințe de întreținere diferite. Desenează o schiță detaliată a pergolei, inclusiv dimensiuni, tipul de fundație și detaliile de construcție. Poți folosi software de design sau chiar un simplu desen pe hârtie, important este să calculezi costurile pentru materii prime, accesorii, materiale de construcții (stâlpi, grinzi, șuruburi, vopsea etc.), unelte, echipamente de protecție. Include și costurile pentru fundație, eventuale permise de construcție și alte cheltuieli neașteptate.

Urmărește ofertele de materiale de construcții în rate fără dobândă*, pe care poți să le achiziționezi prin CardAvantaj, din rețeaua de magazine partenere. Beneficiezi de prețuri atractive și achiziții eșalonate din zeci de locații fizice și magazine online:  Dedeman, Brico Depot, Mob Ambient, Bavaria, Baduc, Far Est, Constam, Elixdan, Sauri, Husqvarna, Qfort, Utilul, Bendkopp, , Radox, Dennver, Stelcati, Aplast ș.a.

Construirea și întreținerea pergolei

Curăță zona unde vei construi pergola, este important să obții o suprafață plană și curată, pe care să începi asamblarea stâlpilor. Marchează locația pentru stâlpi și pregătește fundația (din beton sau alte materiale). Sapă gropile pentru elementele de susținere și asigură-le în poziție cu beton sau alte soluții de fixare. Lasă betonul să se usuce conform instrucțiunilor. Montează grinzile superioare conform planului, verifică alinierea și nivelul, înainte de a fixa fiecare element.

Aplică vopsea sau lac, dacă ai ales lemnul ca material de construcție pentru pergola de grădină. Adaugă detalii de design, cum ar fi mobilier de grădină, draperii, plante decorative, sisteme de lumini pentru exterior. După finalizarea lucrărilor, inspectează regulat pergola, pentru a observa eventuale semne de deteriorare și repară șuruburi slăbite, vopsea deteriorată etc. Curăță pergola de murdărie și resturi vegetale, iar dacă pergola este din lemn, aplică tratamente de protecție împotriva umidității și dăunătorilor.

Urmărește campaniile active CardAvantaj pentru a beneficia de un număr convenabil de rate la materiale de construcții, unelte și accesorii de grădină, echipamente de bricolaj, servicii de consultanță pentru amenajări exterioare. Prin planificarea atentă a cheltuielilor și achiziționarea articolelor necesare în rate cu dobândă zero*, vei reuși să construiești pergola de grădină pe care ți-o dorești, la cel mai bun raport calitate-preț.
 


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Renovare apartament: pașii principali, costuri și sfaturi utile

13 Sep 2024 25

Te pregătești pentru un upgrade funcțional și estetic al locuinței tale? Renovarea apartamentului reprezintă un proiect complex, care necesită planificare atentă și o bună gestionare a resurselor. Iat...

Cum să alegi căștile perfecte pentru gaming pe care le poti achiziționa în rate

10 Sep 2024 34

Jocurile video sunt pentru tine o pasiune, reprezintă modul în care te relaxezi, alături de prieteni? Ca să te bucuri pe deplin de ritmul alert al acțiunii și de efectele sonore spectaculoase, &...

Rate fără dobândă direct de pe telefonul mobil, prin CardAvantaj Mastercard!

05 Sep 2024 150

Imaginează-ți că poți transforma experiența de shopping într-una și mai plăcută. Prin CardAvantaj Mastercard, poți acum să faci cumpărături în rate fără dobândă*, direct cu telefonul...

Cum să-ți construiești o pergolă în grădină: ghid complet pentru plata în rate

03 Sep 2024 60

Construirea unei pergole în grădină adaugă valoare estetică și funcțională spațiului tău exterior. Dacă planifici acest proiect DIY și preferi să-l plătești în rate, iată un ghid complet c...