Black Friday și Cyber Monday: Cum te pregătești de cumpărături?

08 Nov 2021 2631


Sărbătorile preferate ale oamenilor sunt cele în care au ocazia să-și îndeplinească visele: să se recompenseze cu un articol de îmbrăcăminte nou sau cu un telefon nou, să cumpere cadouri celor dragi și să rămână cu bani după sesiunea de cumpărături. Iar aceste vise se îndeplinesc, de obicei, în perioada zilelor de Black Friday și Cyber Monday.

Printre cei care aşteaptă cu nerăbdare aceste zile pline de oferte și reduceri, există și persoane ușor sceptice care nu cred în veridicitatea sărbătorii de Black Friday sau Cyber Monday. În articolul de astăzi vom dezvălui ce reprezintă cu adevărat aceste evenimente din an, cum poți să prinzi cele mai bune oferte și câteva sfaturi inteligente pentru a te bucura cât mai mult posibil de cumpărături!

Ce este Black Friday?

În cultura americană, Black Friday desemna a doua zi după renumita Zi a Recunoștinței (Thanksgiving Day) care dădea startul cumpărăturilor și pregătirilor pentru perioada de sărbători de iarnă. 

Apariția celebrării zilei de Black Friday este controversată deoarece există mai multe variante istorice americane de la care s-ar fi început. O sursă importantă relatează faptul că Vinerea Neagră ar fi apărut în 1869 în urma unui incident pe piața de aur din Statele Unite ale Americii. Altă sursă afirmă că sărbătoarea ar fi început să fie asociată cu sesiunile de cumpărături din anii 1960 când poliția din Philadelphia a numit a doua zi după Ziua Recunoștinței “Black Friday” din cauza congestionării traficului și a mulțimilor de oameni.

Ce cunoaștem noi astăzi și ce este important pentru România este că Black Friday aduce cu sine oferte și reduceri majore la produsele mult așteptate și că reprezintă o oportunitate foarte mare de a-ți îmbunătăți garderoba, de a-ți schimba electronicele și electrocasnicele din casă și de a cumpăra cadouri celor dragi. Conform website-ului oficial al Black Friday din România, principalele beneficii ale magazinelor nu sunt de materie financiară, ci privesc creșterea capitalului de imagine în ochii consumatorilor.

Datorită succesului dovedit de încasări colosale și de aprecierea consumatorilor față de această zi, din 2013 sărbătoarea de Black Friday nu mai reprezintă doar o vineri din an, ci, în cazul multor comercianți, se poate desfășura chiar pe toată perioada lunii noiembrie. De aceea s-ar putea să observi campanii promoţionale precum “Săptămâna Black Friday”.

Ce este Cyber Monday?

Cyber Monday își are originea în Marea Britanie și este destinată exclusiv ofertelor și reducerilor în magazinele online. Este un eveniment major de 24 de ore care se petrece în următoarea zi de luni după încheierea sesiunii de cumpărături de Black Friday și are ca scop principal încurajarea oamenilor de a-și achiziționa produsele online.

Cyber Monday prezintă, totodată, o bună ocazie de a profita de cumpărături fără a te deplasa în magazinele aglomerate de Black Friday, iar în perioada pandemică este și mai indicat să păstrezi distanța și să te îndrepți către cumpărăturile online.

Din cauza conceptului relativ nou, Cyber Monday este mult mai puțin adoptat de comercianții din România și nu a prins încă aprecierea consumatorilor, deci este posibil să vezi puține magazine online cu reduceri și oferte în acea zi de luni.

Cum să prinzi cel mai bun număr de rate la magazinele tale preferate de Black Friday și Cyber Monday? 

Este dificil să iei fiecare magazin preferat în parte să vezi când și ce oferte prezintă în zilele de Black Friday și Cyber Monday. Mai mult, reducerile, în cazul unei Săptămâni de Black Friday de exemplu, se pot schimba de la o zi la alta, cu atât mai mult cu cât se apropie sfârșitul sărbătorii. Este precum ai analiza creșterea sau descreșterea acțiunilor fiecărei companii din lume fără o aplicație mobilă sau de software care să îți prezinte situația pieței.

Și în cazul ofertelor de Black Friday și Cyber Monday poți avea toate magazinele implicate într-un singur loc cu ajutorul unei aplicații mobile - AVANTAJ2go.

Ce este AVANTAJ2go?

AVANTAJ2go este o aplicație mobilă concepută cu scopul de a-ți organiza resursele financiare, de a fi în pas cu campaniile şi promoţiile magazinelor partenere CardAvantaj, de a urmări tranzacţiile către comercianți și pentru a accesa oricând reţeaua de sucursale şi ATM-uri Credit Europe Bank. Poţi adăuga în aplicaţie toate cardurile emise de Credit Europe Bank Mastercard sau Visa. 

Cum folosești aplicația AVANTAJ2go pentru cumpărăturile de Black Friday și Cyber Monday?

  1. Poți descărca aplicația din Google Pay sau App Store și să o instalezi pe telefonul tău;
  2. După ce ai descărcat aplicația, îţi poţi înregistra cardul de cumpărături folosind CNP-ul tău/ Codul de client şi numărul de telefon declarat în relaţia cu banca;
  3. Activezi apoi plata online dintr-o mişcare, direct din aplicaţie, ca să fii gata pentru realizarea cumpărăturilor online
  4. Şi dacă tot ai aplicaţia la dispoziţie, îţi poti activa şi opţiunea de confirmare a tranzacţiilor prin notificări de tip push, ca să cumperi rapid şi în siguranţă, tot ce îţi doreşti 
  5. Îţi recomandăm să verifici din când în când şi limita disponibilă pe cardul tau, ca să îţi calculezi la fix achiziţiile şi să nu rămâi cu produse abandonate în coşul de cumpărături 
  6. Cel mai important, verifică secţiunea de “Campanii” din aplicaţie, ca să ştii mereu ce oferte sunt active şi de unde poţi cumpără în cel mai mare număr de rate fără dobândă.  

Black Friday și Cyber Monday: Sfaturi pentru cumpărături inteligente

Dacă vrei să-ți folosești cardul de cumpărături CardAvantaj în avantajul tău și să-ți cumperi toate produsele de care ai nevoie de Black Friday și Cyber Monday, iată 3 sfaturi esențiale:

1.    Fă-ți o listă cu produsele pe care vrei să le achiziționezi de Black Friday sau Cyber Monday

Ca să te pregătești foarte bine de cumpărăturile pe care urmează să le faci de Black Friday și/sau de Cyber Monday, important este să-ți notezi toate lucrurile de care ai nevoie. În acest fel:

  1. Nu o să uiți niciun obiect de pe listă;
  2. O să poți să-ți împarți bugetul mult mai eficient;
  3.  Cumpărăturile și deciziile vor fi luate rapid și ușor.

2.    Compară reducerile comercianților

Magazinele competitive într-un domeniu pot scoate reduceri masive la aceeași gamă de produse. De aceea este foarte important să îți alegi un produs de care ai nevoie și să compari ofertele pe care comercianții le pun la bătaie de Black Friday și Cyber Monday.

De exemplu, dacă vrei să îți achiziționezi un laptop nou anul acesta, vezi care sunt magazinele partenere CardAvantaj din domeniul electronicelor, electrocasnicelor și IT&C ca să descoperi care preț este mai avantajos pentru resursele tale financiare. Ulterior, decizia de a cumpăra un produs devine inevitabil mult mai ușoară.

3.    Achiziționează produsele în rate convenabile pentru tine

Atunci când folosești CardAvantaj poţi vedea rapid ce sumă mai poţi folosi. Suma de bani de care dispui poate fi verificată din aplicația AVANTAJ2go, la fel și ratele efectuate în urma achiziționării unui produs. Poți alege să plătești până la 24 de rate pentru unii comercianți.


Black Friday-ul este una dintre cele mai așteptate sărbători pentru consumatorii înrăiți și pentru cei care de abia așteaptă să le cumpere celor dragi cadourile mult dorite pentru Crăciun. Dacă și tu te pregătești de o sesiune de cumpărături masivă de Black Friday și de Cyber Monday, nu uita să-ți faci un plan de bătaie. înainte și să iei în considerare beneficiile utilizării unui card de cumpărături împreună cu aplicația AVANTAJ2go.


*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Cum să găsești cele mai bune materiale pentru proiectele tale DIY

23 Apr 2024 10

Proiectele DIY (Do It Yourself) reprezintă o modalitate excelentă să-ți personalizezi spațiul de locuit, să-ți dezvolți abilitățile practice și să te bucuri de satisfacția de a crea ceva cu propriile...

Ghid pas cu pas pentru a-ți face o asigurare medicală privată

03 Apr 2024 92

Preocuparea pentru sănătatea ta și a familiei reprezintă o prioritate majoră. Asigurările medicale te pot ajuta să-ți gestionezi pe termen lung starea de bine și să-i știi pe cei dragi în sigura...

5 festivaluri de care să te bucuri în vara anului 2024

26 Mar 2024 280

Locuința ta de vară...e afară, în fața scenelor de festival! Ca să-ți pregătești din timp agenda cu artiștii preferați și concertele mult așteptate, îți prezentăm detalii despre cele mai b...

4 cele mai populare platforme de streaming pentru film

20 Mar 2024 150

Cinematograful s-a mutat acasă, iar locurile din sală sunt acum pe canapeaua din living. Platformele de streaming online oferă mii de filme, seriale, documentare, concerte, evenimente sportive, muzică...