5 cărți recomandate pentru dezvoltare personală

04 Mar 2024 105

Dezvoltarea personală implică evoluția continuă și autoperfecționarea pe plan emoțional, intelectual și spiritual. Fiecare persoană are nevoie de cunoașterea nevoilor și aspirațiilor proprii, pentru îmbunătățirea abilităților personale și profesionale. Cărțile de specialitate oferă sfaturi și recomandări, facilitează stabilirea obiectivelor, dezvoltarea rezilienței și cultivarea unei atitudini pozitive față de viață.

Cărți de psihologie pozitivă

Pentru dezvoltarea personală sunt recomandate cărți ce explorează aspecte cum ar fi fericirea, reziliența și optimismul. Autori precum Martin Seligman („Optimismul se învață”) și Shawn Achor („Avantajul fericirii”) oferă cărți cu abordări interesante. 

Cărți motivaționale

Un sfat, o încurajare, o vorbă bună scrisă înțelept - acestea reprezintă un sprijin de nădejde în dezvoltarea personală. Autori ca Tony Robbins („Forța vitală”) și Zig Ziglar („Cum ajungi în vârf”) sunt renumiți pentru abilitatea lor de a inspira și motiva cititorii, prin povești de viață autentice. Cărțile lor pot fi achiziționate din librării sau online, în funcție de preferințele fiecărui cititor.

Cărți de managementul timpului (time management)

Aceste cărți sunt utile pentru îmbunătățirea eficienței în activitățile zilnice, atât la serviciu, cât și acasă. Stephen Covey („Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace”) și David Allen („Arta productivității fără stres”) sunt doi autori notabili în acest domeniu. Alte titluri interesante sunt „4 ore săptămâna de lucru”, carte scrisă de Timothy Ferriss și „Timp ca să crești”, de Marina Khidekel.

Cărți de dezvoltare a abilităților de comunicare

Comunicarea eficientă reprezintă un obiectiv important în dezvoltarea personală. Cel mai cunoscut autor în acest domeniu este Dale Carnegie, iar cărțile lui sunt bestseller-uri și la ani buni după lansare. Merită o investiție în colecții ce conțin volumele „Cum să comunici eficient”, „Secretele celor trei maeștri ai succesului”, „Cum să devii remarcabil”, „Cum să vorbim în public”.

Le poți achiziționa în rate cu dobândă zero*, prin CardAvantaj, primul card de credit în România disponibil și sub formă de card virtual, pentru plăți sigure și anonimizate. Cardurile virtuale CardAvantaj Mastercard pot fi înrolate simplu și rapid, în oricare dintre aplicațiile electronice de plată Apple Pay sau Google Pay.

Cărți despre mindfulness și meditație

Aceste cărți oferă tehnici și practici pentru a cultiva conștientizarea gândurilor, a emoțiilor și senzațiilor corporale, în armonie cu mediul înconjurător. Jon Kabat-Zinn și Thich Nhat Hanh sunt doi autori recunoscuți pentru lucrările lor despre mindfulness. Alte opțiuni recomandate sunt cărțile „3 Minute de meditație” de Christophe André, „Mindfulness pentru începători” de Jon Kabat-Zinn, „Meditația integrală. Mindfulnessul ca modalitate de creștere, trezire și revelare în propria viață” de Ken Wilber.

O abordare interesantă este adusă de volume precum „Mindfulness şi leadership” de Matt Tenney și Tim Gard sau „Neuroștiința fericirii”, scrisă de Daniel J. Siegel. Cele mai bune cărți despre mindfulness și meditație sunt disponibile în rețeaua de magazine partenere CardAvantaj, atât locații fizice (librării), cât și online, pentru cumpărături inteligente, la prețuri convenabile, în condiții de plată atractive.

Aceste cărți ajută persoane de toate vârstele să armonizeze aspectele personale și profesionale, pentru o stare de bine și echilibru. Înțelepciunea lumii este cuprinsă în paginile cărților: gânduri, emoții, sfaturi, trăiri. Găsește răspunsuri la marile întrebări ale vieții și citește cărțile potrivite, pentru dezvoltare personală!


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Cadouri de Paște pentru toată familia: idei originale pentru bugetul oricui

26 Apr 2024 42

Paștele este acel moment al anului când vrei să împărtășești bucuria și dragostea cu cei dragi, printr-un gest simplu, dar semnificativ: un cadou. Cum să găsești idei originale, care să fi...

Cum să trăiești mai sustenabil fără să renunți la confort?

25 Apr 2024 47

Un stil de viață sustenabil fără a renunța la confort poate părea o provocare, dar există câteva strategii pentru a face tranziția mai ușoară și mai plăcută. Descoperă cum să trăiești responsabi...

Cum să găsești cele mai bune materiale pentru proiectele tale DIY

23 Apr 2024 39

Proiectele DIY (Do It Yourself) reprezintă o modalitate excelentă să-ți personalizezi spațiul de locuit, să-ți dezvolți abilitățile practice și să te bucuri de satisfacția de a crea ceva cu propriile...

Ghid pas cu pas pentru a-ți face o asigurare medicală privată

03 Apr 2024 122

Preocuparea pentru sănătatea ta și a familiei reprezintă o prioritate majoră. Asigurările medicale te pot ajuta să-ți gestionezi pe termen lung starea de bine și să-i știi pe cei dragi în sigura...