5 echipamente de pescuit de nelipsit in acest sezon

08 May 2024 48

Ești un pescar pasionat și te pregătești pentru sezonul de hoinărit pe baltă? Vrei să te inițiezi în acest hobby în natură, ca să te relaxezi alături de familie și prieteni? Află în continuare ce echipamente de pescuit să achiziționezi și cum să le cumperi avantajos, cu ajutorul cardului în rate fără dobândă*!

Lansetă și mulinetă

Pescar cu experiență sau începător, lanseta și mulineta sunt elementele de bază ale echipamentului de pescuit. Alegerea lor depinde de tipul de pescuit pe care îl practici (spinning, pescuit la crap, pescuit la feeder etc.) și de locul unde vei merge (râu, lac, mare). Selectarea lansetei și a mulinetei implică mai mulți factori, printre care se numără lungimea, greutatea, materialul și flexibilitatea lansetei, precum și tipul de mulinetă (fixă sau rotativă). De exemplu, dacă dai la pește de pe barcă, îți trebuie o lansetă mai lungă și mai flexibilă, iar pentru pescuitul de pe mal vei folosi o lansetă mai scurtă și mai rigidă.

Performanțele tale de pescar depind în mare măsură de calitatea echipamentului, așa că alege magazine specializate, de unde să achiziționezi articole și accesorii de pescuit de la branduri de renume. Vei reuși să iei tot ce-ți trebuie, fără să epuizezi bugetul de vacanță: folosește un card de cumpărături în rate cu dobândă zero*, precum CardAvantaj, ca să achiziționezi lansete, mulinete și alte echipamente de pescuit, în condiții atractive de preț, cu plată eșalonată, fără costuri suplimentare.

Fir de pescuit și alte accesorii pentru pescari

Există diferite grosimi și tipuri de fire pentru pescuit, în funcție de stilul tău de pescar și de locurile unde vei da la pește. Firele monofilament sunt apreciate pentru prețul accesibil. Multifilamentele au rezistență superioară, dar sunt mai scumpe. Pentru ape limpezi, alege firul de fluorocarbon, care este aproape invizibil. Un fir mai gros și mai rezistent este recomandat pentru pești mari și în zone cu multe obstacole, în timp ce un fir mai subțire este ideal pentru pescuitul fin, la specii mai mici.

Vei avea nevoie și de alte accesorii pentru pescuit: plute și greutăți, cârlige de pescuit, foarfece, unelte multifuncționale. Adaugă pe lista cu articole pentru pescari și obiecte precum minciog, lanternă frontală, suport de undițe, scaun de pescuit, geantă sau rucsac pentru echipamentele de pescuit.

Năluci și momeli pentru pescuit

Nălucile și momelile au rolul de a atrage peștii prin imitarea prăzii lor naturale sau prin stimularea instinctelor lor de hrănire. Există diverse tipuri de momeli, depinde ce pești vrei să prinzi. Poți să alegi din magazinele de pescuit momeli artificiale, năluci și jiguri, adaptate diferitelor condiții din natură. 

Alege momeli plastice, voblere, spinnere, crankbait, popper sau alte tipuri de năluci și momeli, în funcție de stilul tău de pescuit și de speciile de pești pe care vrei să le prinzi. Optează pentru kituri de accesorii pentru pescuit: năluci, lingurițe, momeli ca să ai la îndemână tot ce-ți trebuie când mergi la pește cu prietenii sau ieși pe baltă cu familia, să te relaxezi în natură.

Cutie pentru accesorii de pescuit

O cutie de pescuit bine organizată te va ajuta să menții ordinea printre numeroasele accesorii necesare (cârlige, plumbi, stopere, vârfuri de schimb etc.). Alege o cutie rezistentă la apă și cu mai multe compartimente, pentru o organizare eficientă a articolelor tale de pescar. Majoritatea cutiilor pentru accesorii de pescuit sunt fabricate din plastic durabil, cu protecție suplimentară, ventilație și elemente speciale pentru portabilitate (curele de umăr ajustabile, mânere ergonomice). Alege cutii pentru accesorii de pescuit dotate cu zone transparente, și capace pentru accesare separată a diferitelor compartimente.  

Îmbrăcăminte și încălțăminte pentru pescuit

Condițiile meteorologice pot varia semnificativ, așa că este important să te echipezi corespunzător când mergi la pescuit. Alege îmbrăcăminte impermeabilă și încălțăminte rezistentă la apă. Poartă mai multe straturi de haine (un strat de bază care evacuează umiditatea, un strat izolant pentru căldură și un strat exterior rezistent la apă și vânt).

Nu neglija trusoul de pescar! Cumpără îmbrăcăminte și încălțăminte pentru pescuit prin Cardavantaj pentru achiziții eșalonate, în rate fără dobândă*. Astfel, vei reuși să achiziționezi tot ce-ți trebuie, în condiții avantajoase, de la cei mai buni retaileri de haine și accesorii pentru pescari. Pune pe listă jachetă, salopetă, pantaloni impermeabili, vestă de pescuit, mănuși, pălărie de pescar. Adaugă cizme de pescuit, pantofi de apă, încălțăminte de trekking.

Este importantă pregătirea pentru hobby-ul tău, ca să fii un pescar amator, cu performanțe de profesionist. Cumpără inteligent și investește în echipamente de pescuit pe care să le folosești intensiv, pentru o perioadă îndelungată. Alege achizițiile în rate cu dobândă zero*, de la magazinele fizice și online din rețeaua de parteneri CardAvantaj. Pregătește-te pentru acest sezon: cu distracție, relaxare și...fir întins!


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Amenajarea terasei: cum să obții un design atrăgător fără să cheltuiești prea mult

13 May 2024 59

Amenajarea terasei: cum să obții un design atrăgător fără să cheltuiești prea mult Îți place să mergi la terasă, cu prietenii, la o bere? Nu-i nevoie să ieși în oraș pentru relaxare ală...

Cum să alegi cele mai bune tururi ghidate pentru următoarea ta vacanță?

08 May 2024 88

Te pregătești de vacanță, dar nu știi cum să alegi cele mai bune excursii și tururi ghidate? Află în continuare ce criterii să urmărești când selectezi destinații de concediu și obiective...

5 echipamente de pescuit de nelipsit in acest sezon

08 May 2024 48

Ești un pescar pasionat și te pregătești pentru sezonul de hoinărit pe baltă? Vrei să te inițiezi în acest hobby în natură, ca să te relaxezi alături de familie și prieteni? Află în...

Cadouri de Paște pentru toată familia: idei originale pentru bugetul oricui

26 Apr 2024 91

Paștele este acel moment al anului când vrei să împărtășești bucuria și dragostea cu cei dragi, printr-un gest simplu, dar semnificativ: un cadou. Cum să găsești idei originale, care să fi...