Cum să trăiești mai sustenabil fără să renunți la confort?

25 Apr 2024 119

Un stil de viață sustenabil fără a renunța la confort poate părea o provocare, dar există câteva strategii pentru a face tranziția mai ușoară și mai plăcută. Descoperă cum să trăiești responsabil și în același timp să cheltuiești inteligent, cu ajutorul cardurilor de credit pentru achiziții în rate!

Diminuează consumul de energie

Înlocuiește becurile obișnuite cu unele LED, care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și au o durată de viață mai lungă. De asemenea, asigură-te că locuința ta este bine izolată, pentru a reduce necesitatea de încălzire și răcire. Poți să faci un upgrade la nivelul întregii case, fără să epuizezi bugetul de renovare sau de amenajare. Vei beneficia de confort în stil sustenabil, ca să dai valoare investițiilor pe care le realizezi pentru familia ta și pentru căminul vostru.

Folosește un card de rate fără dobândă* precum CardAvantaj, pentru achiziționarea de produse și servicii de la cei mai importanți retaileri de materiale de construcții, produse de bricolaj, articole pentru casă și grădină. Urmărește campaniile active în rețeaua de parteneri CardAvantaj și investește în proiecte pentru diminuarea consumului de energie, cu ajutorul echipamentelor și accesoriilor disponibile în magazine fizice și online: Dedeman, Brico Depot, eMAG, Mobexpert Husqvarna, Qfort, Mob Ambient, Arabesque, Bavaria, Baduc, Bendkopp, Radox, Mathaus, Aplast ș.a.

Dacă este posibil, investește în panouri solare sau alte forme de energie regenerabilă (energie eoliană, energie hidroelectrică, energie geotermală, biomasă). În acest mod, diminuezi amprenta de carbon și reduci sumele pe care le plătești pentru iluminatul și încălzirea locuinței. Include în proiectele de eficientizare energetică și lucrări de izolații ale pereților, acoperișului și mansardei. Montează ferestre cu tâmplărie termopan și geamuri duble sau triple, instalează sisteme HVAC și senzori de tip smart home, pentru monitorizarea consumului de energie.

Utilizează transportul sustenabil

De câte ori este posibil, alege modalități de transport ecologic, de exemplu mersul pe bicicletă, transportul în comun sau mașinile electrice. Acestea un impact minim asupra mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Astfel, contribui la protejarea resurselor naturale și la reducerea poluării. În plus, economisești sume importante prin scăderea cheltuielilor cu combustibilul.

Alegerea transportului public sau a bicicletei în locul mașinii personale reduce aglomerația, scurtează timpul petrecut în trafic pentru toată lumea și îmbunătățește eficiența transportului în zonele urbane. Nu renunți la confort, ci investești în sănătatea ta și a celor din jur. 

Respectă cei 3 R: reducere, reutilizare, reciclare

Aplică principiul celor trei R în viața de zi cu zi. Cumpără produse care au ambalaje minimale sau reutilizabile, reutilizează obiectele înainte de a le arunca și reciclează cât mai mult posibil. Când trebuie să cumperi ceva nou, alege produse fabricate durabil și responsabil. Evită articolele de unică folosință și pe cele cu ambalaje din plastic nereciclabil. Urmărește campaniile active CardAvantaj, cu multiple beneficii pentru cumpărături sustenabile, în peste 9500 de magazine fizice și online din toată țara.

Achiziționarea unor produse locale și de sezon nu doar că susține economia locală, dar reduce și emisiile de carbon asociate cu transportul alimentelor pe distanțe lungi. Planifică-ți mesele, cumpără doar ce ai nevoie și evită risipa alimentară. Compostarea resturilor de alimente reprezintă o modalitate excelentă de a reduce deșeurile și de a îmbunătăți sănătatea solului în grădina ta.

Urmează sfaturile prezentate și aplică principiile sustenabilității, în viața de zi cu zi. Te vei bucura de confort responsabil și vei cheltui banii mai înțelept, cu ajutorul mijloacelor inteligente, pentru plăți în rate fără dobândă*. Viitorul începe azi, așa că ai grijă să fie unul verde, sănătos și sustenabil!


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.
 

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Cum păstrezi motivația pentru sport: 7 trucuri eficiente

07 Jun 2024 58

Sportul nu este doar despre a-ți menține corpul în formă, ci poate întreține mintea și starea de bine. Într-o lume agitată, găsirea motivației pentru a te angaja în activitate...

3 tipuri de filme noi pe care să le vezi la cinema plătind în rate

05 Jun 2024 52

Cinematografia, considerată cea de-a șaptea artă, este prima în topul preferințelor, pentru oameni de toate vârstele. Filmele au mai mult farmec dacă le vizionezi în sala de cinema,...

Renovarea unei case vechi: sfaturi și trucuri pentru economii inteligente

29 May 2024 100

Renovarea unei case vechi poate fi o provocare plină de satisfacții, care nu numai că îmbunătățește aspectul și funcționalitatea locuinței tale, dar crește și valoarea proprietății. Vrei să obți...

5 echipamente premium pentru podcasteri

27 May 2024 83

Vrei să începi o carieră în mediul online și să devii creator de conținut audio-video? Ca să ajungi un podcaster profesionist, ai nevoie de echipamente și accesorii pentru înregistră...