3D Secure: ce este, cum se activează și ce rol are

07 Jun 2023 612

Utilizezi frecvent cardul pentru plăți la POS, shopping online, plăți contactless și alte tipuri de tranzacții comerciale. Îți prezentăm în continuare caracteristicile sistemului 3D Secure și ce avantaje îți aduce folosirea lui.

Ce înseamnă 3D Secure

3D Secure reprezintă un sistem antifraudă dezvoltat de Visa și Mastercard. Prin utilizarea acestui sistem este îmbunătățită securitatea tranzacțiilor online, iar varianta basic 3D Secure necesită introducerea unei parole suplimentare la fiecare plată online. 3D este abrevierea pentru ”trei domenii / three domains”. Primul domeniu este considerat emitentul cardului, iar al doilea domeniu este reprezentat de comerciantul care primește plata. Platforma de infrastructură 3D Secure este al treilea domeniu al sistemului, care acționează ca un buffer și un layer suplimentar de siguranță între client și retailer. Astfel beneficiezi de metode de plată online mai sigure, mai rapide și mai avantajoase.

Prin 3D Secure ai posibilitatea să utilizezi o parolă suplimentară numai la plata online, pentru a preveni tentativele de fraudă. Parola îți va fi solicitată la fiecare tranzacție pe care vrei s-o efectuezi la magazinele virtuale pe Internet, la comercianții înrolați în standardul 3D Secure, prin intermediul cardurilor emise de Credit Europe Bank. 

Standardul de securitate 3D este stabilit prin legislația UE, mai precis Directiva europeană privind serviciile de plată - PSD2, prevede autorizarea plăților online în doi pași. Utilizarea 3D Secure necesită o confirmare dublă a unei tranzacții: primul pas este introducerea parolei sau a PIN-ului corespunzător cardului respectiv, iar al doilea pas este reprezentat de introducerea unei parole dinamice, de tip 3D Secure, transmisă prin SMS pe telefonul mobil. O modalitate simplificată constă în înlocuirea parolei transmise prin SMS cu o confirmare a plății direct din aplicația de mobile banking a băncii emitente a cardului.

Cum să activezi 3D Secure

Vrei să știi cum autorizezi plățile online în sistem 3D Secure, pentru mai multă siguranță? Instalează aplicația AVANTAJ2go pe telefonul tău și utilizează-l pentru autentificarea 3D Secure a tranzacțiilor electronice pe care le realizezi prin intermediul cardului tău.

Deschide aplicația mobilă AVANTAJ2go, loghează-te prin introducerea codului PIN sau prin Touch ID, accesează meniul “Mai Multe” din partea de jos a ecranului. Apasă pe “Rotița de Setări” din partea de sus a ecranului. Alege opțiunea “Folosește acest device pentru autentificare 3D Secure”. 

Astfel activezi 3D Secure, primești notificare pe telefon pentru fiecare tranzacție online și o poți confirma direct din aplicație, fără să mai fie nevoie de parole sau SMS-uri. Nu mai stai să aștepți SMS-ul, care întârzie sau chiar nu poate fi trimis din cauza procesatorului de plăți. Accepți tranzacția respectivă direct din aplicație. Cu numai 2-3 click-uri poți autoriza plățile online rapid și simplu, cu un plus de siguranță și confort financiar. Faci shopping online în rate fără dobândă* prin CardAvantaj, fără grija atacurilor cibernetice sau a breșelor de securitate din sistemul bancar.

Ce beneficii îți aduce sistemul 3D Secure

Prin activarea sistemului 3D Secure ai numeroase beneficii: utilizarea este gratuită, rapidă și simplă. Tranzacțiile tale sunt în siguranță și ai control 100% asupra produselor și serviciilor pe care le achiziționezi prin cardul tău de cumpărături în rate cu dobândă zero*, de la magazinele partenere CardAvantaj din toată țara.

Prin 3D Secure beneficiezi de securitate sporită la tranzacțiile efectuate în mediul online prin carduri emise de Credit Europe Bank, inclusiv CardAvantaj, cardul de cumpărături în rate fără dobândă*. Prin implementarea protocolului 3D Secure ai o flexibilitate mai mare și un nivel mai ridicat de siguranță a tranzacțiilor pe care le realizezi prin CardAvantaj.

Cardurile emise de Credit Europe Bank sunt activate automat pentru serviciul Mastercard SecureCode / Verified by VISA. Beneficiezi de un standard superior de securitate, deoarece autentificarea se realizează printr-o parolă unică, dinamică. Pentru siguranța achizițiilor tale la shopping online, selectează comercianții înrolați în 3D Secure.


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Lista de cumpărături pentru nou-născut: iată toate lucrurile de care vei avea nevoie

22 Sep 2023 39

Pregătirea pentru sosirea unui nou-născut este foarte importantă, de aceea trebuie să te organizezi temeinic și să achiziționezi produse de calitate, adecvate îngrijirii bebelușului. Îți p...

Cum să cumperi cea mai bună mașină de spălat rufe: în rate sau cu banii jos? Află ce e mai avantajos

22 Sep 2023 38

De-abia te-ai mutat și îți cumperi cele necesare pentru locuință? Renovezi casa și vrei să schimbi electronicele și electrocasnicele cu modele mai noi și mai performante? Sau pur și simplu ți s-...

Ce date de pe card nu se transmit altor persoane pentru a-ți păstra în siguranță banii

04 Sep 2023 331

Tranzacțiile digitale sunt tot mai des folosite, de aceea protejarea datelor financiare reprezintă o necesitate. Află în continuare cum să păstrezi în siguranță informațiile cardului banca...

În câte rate se poate plăti RCA-ul și care este procedura

04 Sep 2023 370

Planifici să achiziționezi o asigurare RCA și nu știi cum să procedezi? Află în continuare ce este asigurarea auto obligatorie și cum să plătești asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) &icir...