Ce este un card contactless și ce avantaje îți aduce

13 Sep 2022 2438

Printre metodele moderne de plată pe care le poți utiliza în prezent se numără cardurile contactless. Ca să beneficiezi de toate avantajele acestei tehnologii inovative, îți prezentăm în continuare cele mai importante detalii despre cum să achiziționezi și cum să folosești un card contactless la cumpărături cu plata în rate pentru produsele și serviciile de care ai nevoie.

Ce reprezintă un card contactless 

Un card contactless reprezintă un tip de card bazat pe tehnologia contactless, adică fără atingere directă între card și terminale de tip POS sau ATM. Prin simpla apropiere a cardului, plata va fi realizată instant, iar numărul de tranzacții contactless disponibile este nelimitat, câtă vreme cardul este alimentat cu bani. Când te interesezi cum obții un card de cumpărături întreabă și despre opțiunea contactless pentru cardul pe care urmează să-l activezi. 

Tehnologia contactless se bazează pe transmisiile Near Field Communication (NFC), sau Radio Frequency Identification (RFID). Cardul conține un cip, iar printr-o antenă de frecvență radio detaliile de plată sunt trimise în mod wireless. Astfel se poate citi cardul prin simpla deplasare deasupra terminalului de plată, la o distanță de 2-10 cm.

Pentru plățile sub 100 de lei nu mai este necesară nici introducerea codului PIN, așa că tranzacțiile sunt mai rapide. La fiecare utilizare este emis un cod unic de securitate, iar acesta nu poate fi utilizat ulterior pentru alte tranzacții, deci plățile contactless sunt la fel de protejate ca și tranzacțiile standard.

Cardurile contactless pot fi folosite în țară și în străinătate, la orice terminal POS ce are afișat simbolul contactless. Orice poți cumpăra cu cardul de cumpărături este disponibil la o “citire” distanță, prin simpla prezentare a cardului la casa de marcat.

Cum funcționează un card contactless

Identifică simbolul contactless ca să te asiguri că poți utiliza cardul. Ai această facilitate la majoritatea operatorilor economici, mai ales acolo unde viteza de procesare a plăților este foarte importantă: benzinării, farmacii, restaurante cu servire rapidă, magazine, mall-uri ș.a.

Citirea cardurilor contactless se face de la distanță sau prin glisarea prin cititoarele de bandă magnetică. Fiecare plată contactless beneficiază de o criptare unică, prin care se asigură cel mai înalt nivel de securitate a tranzacției și de protejare a datelor. În plus, există filtre digitale care previn erorile și exclud posibilitatea ca aceeași plată să fie taxată de două ori, dacă din greșeală ai atins cardul de dispozitiv încă o dată după efectuarea plății.

Dacă nu este disponibilă opțiunea contactless, îți poți folosi în continuare cardul, în mod tradițional, prin inserarea în terminalul de plată și tastarea PIN-ului. Primești confirmarea plății pe telefon, dacă ai activat acest serviciu. 

Poți să vezi tranzacțiile contactless pe care le-ai efectuat prin citirea extrasului lunar sau prin accesarea aplicațiilor de internet banking și mobile banking pe care ți le pune la dispoziție banca emitentă.

Poți să faci plăți contactless și cu alte dispozitive mobile în afara cardului propriu-zis. Dacă ai un card de cumpărături CardAvantaj, poți să plătești contactless cu telefonul sau cu gadgeturi inteligente, precum sticker contactless AVANTAJ2go sau cu brățară contactless AVANTAJ2go. Achiți rapid, sigur și confortabil, fără să mai ai grija banilor cash.

Ce beneficii oferă un card contactless 

Atunci când utilizezi carduri de credit contactless realizezi plăți mai rapide și beneficiezi de nivel maxim de siguranță a tranzacțiilor. Nu mai cari portofelul cu bancnote și nici nu mai ai grija ridicării restului de la casă. Scapi de cozi și de întârzieri inutile, achiți produsele și serviciile pe care le achiziționezi într-un mod modern, sigur, ce respectă distanțarea fizică și-ți permite mobilitate maximă. 

Cu un card de cumpărături contactless gestionezi mai ușor bugetul personal, știi în fiecare moment sumele cheltuite și disponibilul pe care-l ai în cont. Dacă alegi să utilizezi în mod contactless CardAvantaj, primești în continuare bonus CardAvantaj la fiecare tranzacție efectuată.

Iar ca banii tăi să fie în deplină siguranță, la cardurile contactless este necesar și PIN-ul, pentru tranzacții cu o valoare mai mare de 100 de lei. În cazul pierderii sau furtului unui card contactless, trebuie să anunți imediat banca emitentă, pentru dezactivarea cardului. 

Ai la dispoziție asistență bancară 24/7, atât prin call center, cât și prin aplicații mobile precum AVANTAJ2go, astfel încât poți să accesezi în orice moment detalii și informații despre cardul tău contactless, poți să activezi sau să dezactivezi interfața contactless, așa cum vrei, pentru cele mai bune experiențe de shopping. 

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

5 festivaluri de care să te bucuri în vara anului 2024

26 Mar 2024 39

Locuința ta de vară...e afară, în fața scenelor de festival! Ca să-ți pregătești din timp agenda cu artiștii preferați și concertele mult așteptate, îți prezentăm detalii despre cele mai b...

4 cele mai populare platforme de streaming pentru film

20 Mar 2024 56

Cinematograful s-a mutat acasă, iar locurile din sală sunt acum pe canapeaua din living. Platformele de streaming online oferă mii de filme, seriale, documentare, concerte, evenimente sportive, muzică...

Cardurile de credit și asigurările de închirieri auto: ce trebuie să știi

13 Mar 2024 88

Vrei să pleci într-o călătorie de afaceri sau planifici o vacanță cu familia? Dacă te gândești să închiriezi o mașină, ca să beneficiezi de mobilitate la costuri optime, iată ce opți...

5 idei de cadouri pentru 8 Martie

05 Mar 2024 77

Primăvara ne aduce sărbători de tot felul, însă cea mai emoționantă este 8 Martie: Ziua Femeii, a Mamei, a Fiicei, a tuturor zâmbetelor feminine, care ne reamintesc faptul că frumusețea es...