Cumpărături cu plata în rate: Reguli și sfaturi practice

17 Nov 2021 4618


Ai nevoie de electrocasnice noi pentru casă sau dorești să-ți reînnoiești garderoba, dar nu ești pregătit din punct de vedere financiar? Nu mereu avem la dispoziție resursele financiare dorite pentru a face cumpărături majore, dar cu cardul de credit CardAvantaj îți îndeplinești orice dorință.

Ce este cardul de cumpărături cu plata în rate?

Un card de cumpărături cu plata în rate reprezintă o oportunitate pentru oricine își dorește să achiziționeze un produs sau să plătească un serviciu pentru care nu are un buget stabilit. De ce? Pentru că utilizat în mod corect, cardul de cumpărături (sau cardul de credit) îți oferă beneficiul de plată în rate fără dobândă.

Cardul de cumpărături CardAvantaj prezintă, pe lângă plata în rate fără dobândă, și beneficiul de bonusare pentru fiecare tranzacție efectuată la un comerciant sau atunci când retragi numerar de la ATM. Bonusul reprezintă 0,3% din valoarea fiecărei tranzacții şi se adună în contul de bonus. Partea avantajoasă este că poți oricând să verifici contul cardului, dar și contul de bonus prin aplicația AVANTAJ2go disponibilă în Google Play și App Store.

Alte beneficii în utilizarea cardului de cumpărături cu plata în rate de la CardAvantaj:

  • Accesibilitate de plată în până la 24 de rate în rețeaua de magazine partenere;
  • Perioadă de grație de până la 45 de zile;
  • Posibilitate de a beneficia de o perioadă de creditare nelimitată cu condiția rambursării lunare a sumei minime de plată;
  • Posibilitate de plată prin intermediul aplicației de internet banking;
  • 0 lei taxă de emitere a cardurilor (poți obține până la 5 carduri suplimentare)

CardAvantaj a încheiat parteneriate cu diferite tipuri de comercianți pentru a avea acces la o serie de produse și servicii din orice domeniu ai nevoie. Colaborarea dintre o bancă și un magazin partener este un aspect important deoarece poți avea acces la un număr mai mare de rate, în funcție de venitul tău lunar. De exemplu, într-un magazin de electronice/electrocasnice/IT&C poți achiziționa un produs cu până la 18 rate egale fără dobândă sau îţi poţi lua mobilă nouă în 12 rate fără dobândă.

Cumpărături cu plata în rate: Reguli esențiale
 

1.    Obține un card de cumpărături CardAvantaj aplicând online

Prin intermediul platformei online, poți aplica rapid și simplu pentru un card de cumpărături. După ce aplici vei fi contactat pentru a ţi se oferi toate detaliile de care ai nevoie şi pentru a ţi se răspunde la orice întrebare suplimentară ai avea. 

Ca să obții un card de cumpărături cu plata în rate CardAvantaj, trebuie să îndeplinești câteva condiții necesare:

  • Să ai vârsta împlinită de 18 ani;
  • Să ai un loc de muncă stabil cu vechime de cel puțin 3 luni;
  • Să ai veniturile lunare înregistrate la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

În cazul în care venitul tău lunar nu este înregistrat la ANAF, trebuie să completezi două documente suplimentare pe care le regăsești pe site: adeverința de venit și declarația privind veniturile din salarii. 

2.    Activează cardul de cumpărături

Cardul de cumpărături cu plata în rate se activează în momentul primei tranzacții comerciale, la prima retragere de numerar de la ATM, sau la prima interogare de sold, prin introducerea codului PIN.

Pentru tranzacțiile online, este nevoie să-ți activezi cardul emis de Credit Europe Bank apelând serviciul telefonic CEBline, disponibil non-stop la 0750.000.000. Activarea se realizează direct din meniul telefonic, fără a mai discuta cu un reprezentat al băncii. Totodată poţi activa cardul pentru plăţi online folosind aplicaţia AVANTAJ2go, secţiunea “Carduri”. Cardul de cumpărături CardAvantaj este inițial blocat pentru cumpărăturile online pentru a preveni eventualele tentative de fraudă.

3.    Ajustează-ți ratele în funcție de posibilitățile tale financiare

O regulă esențială este să îți calculezi foarte bine posibilitățile financiare raportate la tranzacțiile pe care vrei să le efectuezi cu un card de cumpărături CardAvantaj. Alege din lista magazinelor partenere comercianţii de la care poți achiziționa produsele dorite, plătind în mai multe rate fără dobândă, dacă nu poți acoperi suma totală printr-o singură tranzacţie. 

În plus, unele magazine prezintă campanii promoționale care îți aduc un număr suplimentar de rate faţă de numărul standard. Astfel îţi poţi împărţii suma totală de plată în mult mai multe rate. 

4.    Plătește ratele lunar până la data scadentă

Dacă vrei să beneficiezi de rate fără dobândă, trebuie să respecți perioada de grație și termenele pentru rambursarea integrala a ratelor lunare din valoarea totală. După utilizarea cardului pentru achiziționarea unui produs sau plata unui serviciu, Credit Europe Bank îți va genera un extras de cont și-ți va trimite un SMS cu suma minimă de plată și data la care trebuie rambursată. Valoarea minimă este de 3% din valoarea tranzacțiilor evidențiate în extrasul de cont.

Dacă alegi rambursarea sumei minime de plată, diferenţa până la valoarea totală a ratei lunare este purtătoare de dobândă. Dacă alegi rambursarea totală a sumei utilizate de pe cardul de cumpărături, trebuie să respecți perioada de grație de 45 de zile.

5.    Folosește aplicaţia AVANTAJ2go

Descarcă gratuit din Google Play sau App Store aplicația AVANTAJ2go și introdu detaliile cardului fizic pentru a avea acces în timp real la informațiile contului de credit. În plus, prin intermediul aplicației rămâi conectat la cele mai noi campanii promoționale de la magazinele tale preferate de care te poţi bucura utilizând cardul de cumpărături CardAvantaj. Tot aici îți poți activa şi opțiunea de confirmare a tranzacțiilor prin notificari de tip push, ca să cumperi în siguranță, tot ce îți dorești.

Cumpărături cu plata în rate: Sfaturi practice
 

1.    Verifică frecvent limita disponibilă pe card

De fiecare dată când dorești să inițiezi o nouă tranzacție cu cardul tău de cumpărături, verifică limita disponibilă cu ajutorul aplicației AVANTAJ2go. Dacă nu ai instalată aplicaţia, poţi afla limita ta disponibilă folosind şi serviciul CEBLine, urmând paşii din meniu. În acest fel, te asiguri că “nu lași în urmă” produse în coșul de cumpărături pe care nu le mai poți achiziționa.

2.     Foloseşte parteneriatele cu comercianţii în avantajul tău

Parteneriatele cu magazinele din diferite domenii de activitate sunt concepute în avantajul utilizatorului cardului de cumpărături. Poţi beneficia de un număr de rate standard, sau te poţi bucura de un număr de rate suplimentar, atunci când se desfăşoară diverse campanii cu comercianţii. Îţi recomandăm să vizitezi mereu secţiunea de Campanii din site sau din aplicaţie, pentru a fi mereu la curent cu campaniile desfăşurate. 

În plus, poţi avea rate chiar şi în afara reţelei de parteneri CardAvantaj. Periodic sunt disponibile campanii cu 2, 3 sau chiar mai multe rate pentru achiziţii în diverse domenii de activitate, cum ar fi: turism, modă, amenajări interioare, materiale de construcţie etc. Aceste oferte se desfăşoară însă pe perioade limitate, aşa că te sfătuim să revii periodic pe www.cardavantaj.ro în secţiunea campanii pentru a le putea descoperi.

Utilizarea unui card de cumpărături cu plata în rate fără dobândă este benefică pentru fiecare achiziție care nu se încadrează în bugetul tău lunar. Poți folosi cardul tău CardAvantaj rapid și simplu, pentru cumpărături în magazinele fizice sau online. Dacă ai întrebări sau nelămuriri, consultă site-ul nostru pentru mai multe informații.


*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.
 

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


cumparaturi cu plata in rate

Postari recente

Cum să trăiești mai sustenabil fără să renunți la confort?

25 Apr 2024 9

Un stil de viață sustenabil fără a renunța la confort poate părea o provocare, dar există câteva strategii pentru a face tranziția mai ușoară și mai plăcută. Descoperă cum să trăiești responsabi...

Cum să găsești cele mai bune materiale pentru proiectele tale DIY

23 Apr 2024 11

Proiectele DIY (Do It Yourself) reprezintă o modalitate excelentă să-ți personalizezi spațiul de locuit, să-ți dezvolți abilitățile practice și să te bucuri de satisfacția de a crea ceva cu propriile...

Ghid pas cu pas pentru a-ți face o asigurare medicală privată

03 Apr 2024 92

Preocuparea pentru sănătatea ta și a familiei reprezintă o prioritate majoră. Asigurările medicale te pot ajuta să-ți gestionezi pe termen lung starea de bine și să-i știi pe cei dragi în sigura...

5 festivaluri de care să te bucuri în vara anului 2024

26 Mar 2024 285

Locuința ta de vară...e afară, în fața scenelor de festival! Ca să-ți pregătești din timp agenda cu artiștii preferați și concertele mult așteptate, îți prezentăm detalii despre cele mai b...