Cum să alegi cel mai bun cărucior pentru copii?

27 Dec 2023 269

Cauți cel mai bun cărucior pentru copii, astfel încât bebelușul tău să fie în siguranță și să se bucure de confort la fiecare plimbare? Îți prezentăm în continuare principalele tipuri de cărucioare pentru copii și cum să alegi modelul de cărucior bebe în funcție de vârsta micuțului, stilul de viață al familiei, bugetul disponibil.

Tipuri de cărucioare pentru copii: avantaje și dezavantaje

Cele mai cunoscute tipuri de cărucioare pentru copii sunt cărucioare standard, cărucioare de jogging, cărucioare cu umbrelă, cărucioare duble, cărucioare convertibile. Cărucioarele standard pot fi utilizate de la naștere până când copilul devine prea mare pentru a fi transportat în ele. Avantajele acestora includ confortul sporit, durabilitatea și posibilitatea de a fi transformate în landou. Dezavantajele sunt legate de dimensiunile mari și greutatea ridicată. Aceste modele de cărucioare pentru copii pot fi incomode la utilizare zilnică sau în transportul public.

Cărucioarele de jogging sunt ideale pentru părinții activi, fiind echipate cu roți mari și suspensii, pentru o plimbare lină. Oferă o stabilitate bună, dar nu sunt recomandate pentru nou-născuți deoarece nu oferă suficient suport pentru cap și gât. Cărucioarele de tip umbrelă sunt ușoare și compacte, fiind opțiuni excelente în călătorii sau la deplasări scurte. Pe de altă parte, nu oferă același nivel de confort ca un cărucior standard și nu sunt potrivite pentru bebeluși mai mici de 6 luni. Cărucioarele duble reprezintă soluția ideală pentru gemeni sau pentru copii de vârste apropiate. Acestea pot fi însă greu de manevrat și ocupă mult spațiu. Cărucioarele convertibile sunt versatile, permit schimbarea poziției copilului și pot fi transformate în scaun auto. Totuși, sunt mai scumpe decât alte tipuri de cărucioare.

Cărucior pentru copii - criterii de alegere

Alegerea tipului de cărucior depinde de mai mulți factori, precum vârsta și greutatea copilului, modul de utilizare și condițiile de drum. Include în lista de cumpărături pentru nou-născut și cărucior pentru bebeluși, landou, scoică, scaun de mașină pentru bebe. Selectează echipamente de plimbare pentru bebeluși care pot fi utilizate de la primele luni de viață ale copilului, până la vârsta de doi ani.

Stilul de viață al familiei reprezintă un criteriu important în alegerea căruciorului pentru copii. De exemplu, un cărucior de jogging poate fi ideal pentru un părinte activ care locuiește într-o zonă cu multe parcuri, în timp ce un cărucior de tip umbrelă este mai potrivit pentru călătorii sau pentru utilizare în oraș. Ia în considerare și calitatea materialelor din care este confecționat căruciorul pentru copii. Materialele moi, respirabile și hipoalergenice sunt cele mai potrivite pentru a asigura un mediu de odihnă confortabil pentru copil. Un material dur sau aspru poate irita pielea sensibilă a copilului.

Alege cărucioare modulare, cu opțiuni superioare de flexibilitate și adaptabilitate. Astfel vei putea să le utilizezi o perioadă mai mare, pentru mai multe întrebuințări și să ajustezi componentele rapid, fără efort și fără să fie nevoie de achiziții suplimentare. Confortul și siguranța sunt de asemenea esențiale. Un cărucior bun trebuie să aibă centuri de siguranță, acoperire pentru protecție solară, suport confortabil pentru spate și o bună manevrabilitate. Prețul și durabilitatea sunt, de asemenea, factori importanți. Un cărucior de calitate superioară reprezintă o investiție pe termen lung, dar există și opțiuni mai accesibile care îndeplinesc nevoile de bază. 

Cum să cumperi eficient un cărucior pentru copii 

Bebelușul crește, iar nevoile lui se schimbă rapid, așa că achiziționarea celui mai bun cărucior pentru copii reprezintă o investiție importantă. Alege modele de calitate, care să-ți ofere avantaje și posibilitatea de utilizare până când micuțul ajunge la vârsta de 2 ani. Evită compromisurile și optează pentru instrumente de plată inteligente, de exemplu carduri de cumpărături în rate fără dobândă*, precum CardAvantaj. Astfel achiziționezi modelele preferate, fără să depășești bugetul disponibil.

Optează pentru shopping în magazine specializate din rețeaua de parteneri CardAvantaj: Chicco, Aldo, Mothercare, Piciul, Coccodrillo, Babytrend.ro, Babybear.ro, Copil.ro, Noriel ș.a. Verifică și oferta de cărucioare în rate cu dobândă zero* de la parteneri CardAvantaj ce oferă o gamă largă de produse: eMag, Flanco, Decathlon ș.a. Găsești aici idei de cadouri pentru copii, de la nou-născuți și bebeluși, până la copii de vârstă preșcolară, elevi, adolescenți.


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

3 idei de cadouri pentru Valentine’s Day

08 Feb 2024 33

Viața în doi este un maraton pe care fiecare dintre parteneri încearcă să-l facă mai frumos, iar Ziua Îndrăgostiților reprezintă ocazia perfectă pentru bucurie în cuplu. Ca să...

Cum să gestionezi eficient plățile de utilități folosind cardul de credit

08 Feb 2024 64

În fiecare lună vin facturile de utilități: apă, gaze, electricitate, așa că gestionarea eficientă a plăților ar trebui să reprezinte o prioritate în planificarea bugetului tău. Nu știi cu...

5 telefoane mobile de top pe care le poți achiziționa în rate fără dobândă

23 Jan 2024 319

Cel mai utilizat device digital este telefonul mobil, de aceea ești mereu în căutarea celui mai bun smartphone, în funcție de activitățile tale profesionale și de timp liber, de pasiunile...

Echipament de fitness pentru acasă: cum îl alegi și de unde îl cumperi?

23 Jan 2024 3144

Vrei să te menții în formă și să urmezi un stil de viață sănătos, dar nu prea ai timp să mergi la sală? Îți prezentăm în continuare o soluție eficientă: fitness la tine acasă! Află c...