Cum să alegi și să cumperi bijuterii în rate: recomandări și capcane de evitat

21 Nov 2023 689

Îți plac bijuteriile, pentru că aduc stil și distincție outfiturilor tale, te definesc ca persoană, conferă eleganță și rafinament? Ai la dispoziție o gamă largă de bijuterii din aur, argint și alte metale prețioase sau semiprețioase. Poți să alegi bijuterii simple sau cu pietre, email, inserții de texturi și culori. Îți prezentăm în continuare cum să alegi bijuteriile, ca să te bucuri de cele mai frumoase accesorii, la un raport optim calitate-preț.

Cum să alegi bijuteriile

Înainte de a căuta bijuterii, decide cât dorești să cheltuiești. Acest lucru te va ajuta să limitezi opțiunile și să te concentrezi pe bijuteriile care se încadrează în buget. Gândește-te la stilul personal și la ce tip de bijuterii îți plac. Cum vei asorta bijuteriile cu hainele de zi, office, elegante? Bijuteriile trebuie să completeze stilul vestimentar și să se potrivească cu ceea ce obișnuiești să porți.

Bijuteriile pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, precum aur, argint, platină, oțel inoxidabil, pietre prețioase sau semiprețioase, sticlă, lemn, etc. Învață despre aceste materiale și decide care sunt potrivite pentru tine. Este important să cauți bijuterii de calitate pentru a te asigura că acestea vor rezista în timp. Verifică autenticitatea metalului prețios, inclusiv marcajul XP pe bijuterii și asigură-te că achiziționezi podoabe și accesorii de la comercianți de încredere.

Este important să alegi bijuterii care se potrivesc mărimii tale, mai ales în cazul inelelor și brățărilor. Dacă alegi bijuterii cu pietre prețioase, află detalii despre valoarea lor și despre monturile recomandate pentru inele, medalioane, cercei, brățări. Fiecare piatră are proprietăți și semnificații unice, iar calitatea lor variază. De exemplu, diamantele sunt evaluate pe baza "celor patru C-uri": carate, claritate, culoare și tăietură.

Recomandări pentru achiziționarea bijuteriilor în rate

Când achiziționezi bijuterii în rate sau ceasuri în rate este important să te informezi și să faci alegeri responsabile, pentru a evita să te îndatorezi în mod excesiv sau să ai probleme cu plata. Iată câteva recomandări pentru achiziționarea de bijuterii în rate. 

Înainte de a decide să cumperi bijuterii în rate, analizează-ți finanțele și stabilește un buget pe care ți-l poți permite, fără dificultăți. Este important să ai o idee clară despre cât poți să plătești lunar pentru ratele bijuteriei. Caută mai multe opțiuni pentru achiziționarea bijuteriilor în rate și compară-le. Optează pentru carduri de cumpărături în rate cu dobândă zero*, precum CardAvantaj, pentru un shopping avantajos la cei mai mari retaileri de bijuterii, ceasuri și podoabe

Asigură-te că citești și înțelegi în detaliu termenii și condițiile contractului de finanțare, inclusiv ratele de dobândă, suma totală de rambursat și alte clauze. Dacă ai întrebări, cere explicații suplimentare, ca să alegi cel mai bun card de credit pentru cumpărarea de bijuterii în rate. Gândește-te bine înainte de a lua o decizie și asigură-te că bijuteriile pe care le alegi sunt cu adevărat ceea ce îți dorești.

Ce capcane să eviți când cumperi bijuterii în rate

Verifică cu atenție termenii și condițiile contractului de finanțare, pentru a evita plățile ascunse sau comisioanele neprevăzute. Evită costurile suplimentare, ce pot crește semnificativ suma totală pe care o vei plăti. Fie că achiziționezi bijuterii de la magazine din mall-uri sau magazine online, alege cumpărături în rate cu dobândă zero*, ca să cheltuiești inteligent bugetul alocat.

Asigură-te că poți onora plățile la termen pentru a evita penalizări și afectarea scorului de credit. Studiază politica de retur, în cazul în care decizi să nu păstrezi bijuteria. Unele magazine au reguli stricte în acest sens, iar returnarea bijuteriei ar putea să nu fie posibilă. Ia în considerare sfaturile prezentate și cumpără bijuterii în rate cu ajutorul cardurilor de cumpărături ce-ți oferă dobândă zero* la o gamă largă de produse și servicii.


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.
 

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Amenajarea terasei: cum să obții un design atrăgător fără să cheltuiești prea mult

13 May 2024 57

Amenajarea terasei: cum să obții un design atrăgător fără să cheltuiești prea mult Îți place să mergi la terasă, cu prietenii, la o bere? Nu-i nevoie să ieși în oraș pentru relaxare ală...

Cum să alegi cele mai bune tururi ghidate pentru următoarea ta vacanță?

08 May 2024 86

Te pregătești de vacanță, dar nu știi cum să alegi cele mai bune excursii și tururi ghidate? Află în continuare ce criterii să urmărești când selectezi destinații de concediu și obiective...

5 echipamente de pescuit de nelipsit in acest sezon

08 May 2024 47

Ești un pescar pasionat și te pregătești pentru sezonul de hoinărit pe baltă? Vrei să te inițiezi în acest hobby în natură, ca să te relaxezi alături de familie și prieteni? Află în...

Cadouri de Paște pentru toată familia: idei originale pentru bugetul oricui

26 Apr 2024 89

Paștele este acel moment al anului când vrei să împărtășești bucuria și dragostea cu cei dragi, printr-un gest simplu, dar semnificativ: un cadou. Cum să găsești idei originale, care să fi...