Am modificat modalitatea de autentificare pentru cumparaturile online


Stimate client, 

Te informam ca, incepand cu 23 septembrie 2020, implementam o noua modalitate de autentificare pentru tranzactiile realizate in mediul online prin intermediul cardurilor de credit si debit emise de catre Credit Europe Bank.

Esti familiarizat deja cu faptul ca autentificarea tranzactiilor efectuate in mediul online prin intermediul cardurilor de credit si debit emise de catre Credit Europe Bank (Romania) SA (CEB) se realizeaza prin intermediul protocolului 3D Secure*.

Aceasta implementare a fost realizata pentru a spori gradul de securitate in cazul tranzactiilor online, fiind in conformitate cu cerintele privind autentificarea stricta a clientilor (detinatori de card/utilizatori de card), prevazute in Directiva privind Serviciile de Plata PSD 2.
 

Protocolul 3D Secure a fost imbunatatit prin adaugarea unui pas suplimentar in procesul de autentificare, dupa cum urmeaza:
 

•    Pasul 1: introducerea unei parole statice;
•    Pasul 2: introducerea unei parole dinamice.


Astfel, in momentul realizarii unei tranzactii in mediul online prin intermediul unui card emis de CEB, dupa finalizarea comenzii online prin alegerea produselor/serviciilor dorite, vei completa datele cardului pe care-l detii de la CEB, dupa care se va deschide pagina securizata in care vei introduce o parola statica (ultimele 6 cifre ale Codului Numeric Personal** al detinatorului/utilizatorului de card).

Daca aceasta parola este corecta, vei primi pe numarul de telefon declarat la CEB un SMS cu o parola dinamica pe care o vei introduce in urmatoarea pagina securizata pentru confirmarea tranzactiei.

Daca si aceasta parola este introdusa corect, atunci tranzactia se va realiza cu succes. In cazul in care parola statica (ultimele 6 cifre ale Codului Numeric Personal** al detinatorului/utilizatorului de card) sau parola dinamica primita prin SMS este introdusa gresit, vei fi notificat prin intermediul unui mesaj afisat in pagina online securizata, avand la dispozitie 5 incercari pentru a introduce parola corecta.

Mentionam faptul ca este necesar ca noul protocol 3D Secure descris mai sus, cu autentificarea in 2 pasi, sa fie implementat si de catre comerciantul la care este realizata tranzactia. In cazul in care comerciantul nu a implementat la randul sau acest nou protocol, autentificarea se va realiza intr-un singur pas, cu parola dinamica primita prin SMS de la CEB de catre detinatorul/utilizatorul de card.

Pentru ca ne pasa de siguranta ta inclusiv in mediul online, implementam si dezvoltam constant procese si metode de plata securizate pentru ca tu sa ai parte de tranzactii online sigure. In cazul in care ai suspiciuni cu privire la siguranta tranzactiilor online, nu ezita sa ne contactezi.
 

Note:
* 3D Secure este un standard de securitate pentru platile online, dezvoltat de Mastercard si VISA pentru protectia suplimentara a detinatorilor de card si pentru a preveni tentativele de frauda din mediul online.
** In cazul in care nu detii un CNP, te rugam sa ne contactezi prin serviciul clienti CEBLine disponibil non-stop pentru a obtine parola ta statica.

Credit Europe Bank prelucreaza date cu caracter personal in conditii de legalitate, echitate si transparenta, asigurand integritatea si confidentialitatea datelor cu caracter personal prelucrate in conformitate cu prevederile legale aplicabile si cu acordul exprimat de persoana vizata (in cazurile in care este necesar, potrivit prevederilor legale). 
Pentru mai multe informatii privind prelucrarea datelor cu caracter personal poti accesa oricand Politica noastra de Confidentialitate disponibila la adresa: https://www.crediteurope.ro/Politica-de-confidentialitate. In situatia in care doresti sa iti exerciti oricare dintre drepturile legale in legatura cu prelucrarea datelor in calitate de persoana vizata, ne poti inainta o cerere scrisa, datata si semnata olograf (de mana), transmisa in format hartie la oricare dintre unitatile noastre teritoriale ale caror adrese le poti gasi pe site-ul CEB, sau electronic prin e-mail, scanat, la office@crediteurope.ro. De asemenea, te poti adresa responsabilului CEB privind protectia datelor prin e-mail la dpo@crediteurope.ro sau prin scrisoare la adresa: CREDIT EUROPE BANK (ROMANIA) S.A., B-dul Timisoara nr. 26Z, Cladirea Anchor Plaza, sector 6, Bucuresti.
 

Zile ramase 31