Asigurarea RCA: știai că o poți plăti în rate? Află cum și ce avantaje ai

02 Feb 2023 11009

Automobilul reprezintă mai mult decât un mijloc de transport. Îți asigură confort și siguranța că ajungi în timp util la serviciu, acasă sau la școală cu cei mici. Tot cu mașina călătorești în excursii și vacanțe, așa că trebuie să ai grijă de echipamentele și documentele necesare pentru deplasarea în bune condiții pe drumurile publice. Îți prezentăm în continuare cum să economisești bani prin plata în rate a asigurării auto RCA pentru mașina ta.

Ce reprezintă asigurarea auto RCA

Asigurarea auto reprezintă un contract pe care îl închei cu un broker sau o firmă de asigurări, ca să ai protecție financiară dacă ești implicat într-un accident auto sau mașina ta este avariată. Plătești sume lunare, de două ori pe an sau o dată la 12 luni și ai siguranța că vei primi despăgubiri pe baza convenției semnate. 

Există două tipuri de asigurări auto: RCA și Casco. Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) este obligatorie pentru toate mașinile care circulă pe drumurile publice. RCA acoperă doar daunele aduse terților, nu îți oferă compensații financiare pentru daunele aduse mașinii tale. Casco este o asigurare facultativă prin care beneficiezi  de asigurarea răspunderii față de terți și de plata reparațiilor pentru mașina ta.  

Cum să plătești RCA în rate

Ca deținător de CardAvantaj, tot ce ai de făcut este să vezi unde găsești RCA în rate, la partenerii din rețeaua de companii pe care ți le pune la dispoziție Credit Europe Bank.

Nu mai trebuie să plătești toată suma necesară pentru reînnoirea poliței RCA. Beneficiezi de rate fără dobândă*, ca să-ți rămână bani suficienți pentru întreținerea sau repararea mașinii. 

În plus, ai certitudinea că achiți cel mai mic RCA, fără teama că te va afecta majorarea asigurării obligatorii auto, cum s-a întâmplat în ultima perioadă. Vizualizează Calculatorul RCA, integrat în timp real cu toate companiile de asigurări autorizate pentru asigurarea RCA: Gothaer, Asirom, Aust Insurance, Campion Broker, Safety Broker, Emag Asigurari, York Broker de Asigurare.

Reține că poți să folosești și cardul de credit al unui membru al familiei, cu acordul titularului, desigur. Prin CardAvantaj, deținătorul de card plătește online și pentru RCA, și pentru shopping. Aveți avantaje cu toții, pe termen lung. 

Ai grijă ca limita de credit existentă pe CardAvantaj să fie cel puțin egală cu valoarea asigurării. La momentul plății, de pe card va fi retrasă suma respectivă și va fi virată către furnizorul de servicii. Ulterior vei rambursa această sumă prin rate lunare, așa cum sunt evidențiate în extrasul bancar. Respectă datele scadente precizate în extras, ca să nu pierzi dobânda zero* la rate pentru RCA.  

Plătește RCA în rate fără dobândă* prin CardAvantaj

Te-ai decis la valoarea RCA, ai și CardAvantaj, ca să accesezi plata în rate fără dobândă? Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să cumperi online RCA în rate:

     1.  Introduci datele personale ale asiguratului, cum apar în talonul auto;
     2.  Introduci detaliile despre mașină, așa cum apar în cartea auto sau în talon;
     3.  Alegi care să fie ziua de intrare în valabilitate;
     4.  Alegi societatea de asigurări și ce variantă de poliță preferi: pentru 6 luni sau pentru 12 luni;
    5.  Alegi ca modalitate de plată “online cu card bancar” și numărul de rate agreat. Beneficiezi de plăți online la cel mai înalt nivel de siguranță, cu respectarea standardelor Verified by Visa sau MasterCard 3D Secure. 

Dacă nu ai încă un CardAvantaj, află cum obții un card de cumpărături online, rapid și fără efort. Verifică beneficiile pe care le ai prin bonus CardAvantaj și planifică inteligent cheltuielile pe care le ai cu autoturismul tău. 


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.
 

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Folosești CardAvantaj? Află cum poți să-ți plătești ratele la ATM

22 Jul 2024 25

Ești posesor de CardAvantaj, cu multiple beneficii la cumpărături în rate fără dobândă*, în peste 9500 de magazine fizice și online? Mai adaugă un beneficiu important la lista de ava...

Actualizarea datelor personale 100% online

16 Jul 2024 112

Ești posesor de CardAvantaj, cardul de cumpărături în rate fără dobândă* de la Credit Europe Bank? Îți oferim posibilitatea să-ți actualizezi datele personale 100% online, în d...

Cadouri pentru gameri: 5 dispozitive care cu siguranță vor fi apreciate

12 Jul 2024 40

Vrei să faci o bucurie prietenilor pasionați de jocuri video? Dacă ești în căutarea unor cadouri pentru gameri, există o mulțime de dispozitive și accesorii care le pot îmbunătăți experien...

Idei creative și practice pentru amenajarea zonei de grătar: accesorii, mobilier și decorațiuni

08 Jul 2024 61

Amenajarea zonei de grătar poate transforma un spațiu obișnuit din curte într-un loc plin de viață, pentru petrecerea timpului liber cu familia și prietenii. Iată câteva idei creative și p...