În câte rate se poate plăti RCA-ul și care este procedura

04 Sep 2023 6852

Planifici să achiziționezi o asigurare RCA și nu știi cum să procedezi? Află în continuare ce este asigurarea auto obligatorie și cum să plătești asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) în rate fără dobândă, prin CardAvantaj. Astfel gestionezi eficient bugetul personal și eșalonezi cheltuielile într-un mod convenabil, prin plăți online sau la firmele de asigurări auto din rețeaua de parteneri CardAvantaj.

Ce este asigurarea RCA și de ce este importantă?

Asigurarea RCA (Răspundere Civilă Auto) este o asigurare obligatorie pentru toți proprietarii de vehicule înregistrate, care acoperă daunele produse altora în cazul unui accident rutier. Această asigurare este esențială pentru a proteja atât conducătorul auto, cât și alte persoane implicate într-un accident. Prin RCA plătești despăgubirile către terții prejudiciați în cazul unui accident provocat de șofer. Conform legii, fiecare autovehicul care circulă pe drumurile publice din România trebuie să aibă o asigurare RCA validă. Lipsa acesteia este sancționată cu amenzi consistente și poate duce la suspendarea dreptului de a conduce. Prin urmare, asigurarea RCA este obligatorie și necesară pentru a te conforma legislației în vigoare.

Este important de menționat că asigurarea RCA nu acoperă daunele suferite de vehiculul asigurat sau de șofer în cazul unui accident. Pentru acoperirea acestor daune, este necesară încheierea unei asigurări auto facultative (CASCO). Astfel, RCA și CASCO sunt două tipuri de asigurări complementare, care oferă o protecție completă în cazul unui accident rutier. Dacă RCA-ul nu este plătit la timp, există riscul ca asigurarea să fie anulată. În acest caz, proprietarul vehiculului ar putea să circule fără asigurare, ceea ce este ilegal și poate avea consecințe grave în cazul unui accident sau a unei amenzi. Pentru a evita întârzierile la plata RCA-ului, este recomandat să setezi alerte care să-ți amintească data la care trebuie făcută plata.. Aceste măsuri te ajută să plătești asigurarea de răspundere civilă auto, fără întârzieri sau incidente. 

Cum să alegi o companie de asigurări pentru RCA

Analizează reputația companiilor de asigurări disponibile pe piață. Verificarea recenziilor și evaluărilor online poate oferi o perspectivă asupra experienței altor clienți cu serviciile respectivelor companii. Este recomandat să optezi pentru o companie cu o reputație solidă și care are recenzii pozitive din partea clienților săi. Interesează-te despre opțiunile disponibile și plătește RCA în rate fără dobândă*, ca să eșalonezi cheltuielile și să planifici mai ușor bugetul familiei. 

Compară ofertele de la mai multe companii de asigurări, ce pot oferi tarife diferite pentru același tip de asigurare RCA. Prin solicitarea și compararea ofertelor de la mai mulți asigurători, obții o imagine mai clară asupra costurilor și beneficiilor. Află detalii despre acoperirea poliței de asigurare RCA. Aceasta variază în funcție de opțiunile selectate și acoperă diferite scenarii. Este important să înțelegi pe deplin aceste informații, pentru a evita surprizele neplăcute în caz de evenimente neașteptate.

De asemenea, trebuie să ții cont și de serviciile de asistență și suport oferite de companie. Este important să știi cum răspunde compania în cazul unui eveniment neplăcut și cât de rapid sunt procesate și rezolvate cererile. Serviciile de asistență și suport pot face diferența la nevoie și asigură o experiență mai plăcută în relația cu compania de asigurări.
În câte rate se poate plăti RCA-ul?

Numărul de rate în care se poate plăti asigurarea RCA variază în funcție de compania de asigurări și de pachetul de asigurare ales. De obicei, companiile oferă opțiuni flexibile, care pot varia de la 1 până la 12 rate sau chiar mai multe. Totuși, este important să verifici politica fiecărei companii în parte pentru a afla numărul exact de rate disponibile.

ompaniile de asigurare oferă diferite modalități de plată, cum ar fi lunară, trimestrială, semestrială sau chiar anuală. Plata lunară presupune împărțirea costului anual al asigurării în 12 rate egale, plătite lunar. Plata trimestrială înseamnă împărțirea costului anual în 4 rate egale, plătite o dată la fiecare trei luni. Plata semestrială presupune împărțirea costului anual în 2 rate egale, plătite o dată la fiecare șase luni. Iar plata anuală înseamnă achitarea întregului cost al asigurării o dată pe an.

Ai pe listă diferite tipuri de cheltuieli auto, așa că este recomandat să găsești modalități eficiente de achitare a RCA-ului, de exemplu plata asigurării auto obligatorii în rate cu dobândă zero*, prin cardul de cumpărături CardAvantaj. Avantajele plății în rate includ ușurința administrării plăților, flexibilitate financiară, posibilitate de planificare pe termen lung a bugetului. De asemenea, plata în rate fără dobândă poate reprezenta o opțiune disponibilă atât online, cât și la sediile asigurătorilor din rețeaua de parteneri CardAvantaj din toată țara.


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

3 idei de cadouri pentru Valentine’s Day

08 Feb 2024 44

Viața în doi este un maraton pe care fiecare dintre parteneri încearcă să-l facă mai frumos, iar Ziua Îndrăgostiților reprezintă ocazia perfectă pentru bucurie în cuplu. Ca să...

Cum să gestionezi eficient plățile de utilități folosind cardul de credit

08 Feb 2024 101

În fiecare lună vin facturile de utilități: apă, gaze, electricitate, așa că gestionarea eficientă a plăților ar trebui să reprezinte o prioritate în planificarea bugetului tău. Nu știi cu...

5 telefoane mobile de top pe care le poți achiziționa în rate fără dobândă

23 Jan 2024 347

Cel mai utilizat device digital este telefonul mobil, de aceea ești mereu în căutarea celui mai bun smartphone, în funcție de activitățile tale profesionale și de timp liber, de pasiunile...

Echipament de fitness pentru acasă: cum îl alegi și de unde îl cumperi?

23 Jan 2024 3150

Vrei să te menții în formă și să urmezi un stil de viață sănătos, dar nu prea ai timp să mergi la sală? Îți prezentăm în continuare o soluție eficientă: fitness la tine acasă! Află c...