Ce înseamnă televizor smart și cum să-l cumperi pentru avantaje pe termen lung

24 Aug 2023 221

Pe măsură ce tehnologia avansează, echipamentele electronice devin tot mai sofisticate, mai ales în domeniul televizoarelor. Îți prezentăm în continuare cum să alegi cel mai bun model de Smart TV pentru tine și familia ta. Află ce caracteristici trebuie să urmărești și ce avantaje ai dacă achiziționezi televizoare și alte produse electronice și electrocasnice în rate, cu opțiuni convenabile de plăți, garanție și mentenanță.

Caracteristicile principale ale unui televizor smart 

Caracteristicile principale ale unui televizor smart includ conectivitatea, aplicațiile preinstalate și magazinul de aplicații, calitatea imaginii și a sunetului, precum și funcții smart adiționale. Unul dintre principalele avantaje ale unui televizor smart este capacitatea de a se conecta la internet. Aceasta permite accesarea aplicațiilor, streaming-ul de conținut video, navigarea pe web și chiar utilizarea rețelelor sociale. Acest lucru poate fi realizat fie prin Wi-Fi, fie prin cablu Ethernet. Televizoarele smart includ de obicei numeroase aplicații preinstalate, precum Netflix, YouTube, Amazon Prime Video și multe altele. De asemenea, majoritatea televizoarelor smart dispun de un magazin de aplicații de unde poți să descarci și să instalezi toate tipurile de apps de care ai nevoie pentru job și timp liber. 

Un televizor smart trebuie să aibă o gamă largă de opțiuni de conectivitate, inclusiv Wi-Fi și Bluetooth. Aceste funcții îți permit să te conectezi la internet și să partajezi conținut de pe alte dispozitive. De asemenea, numărul de porturi HDMI și USB poate fi un factor de decizie important, mai ales dacă ai intenția să conectezi mai multe dispozitive la televizor, cum ar fi console de jocuri, laptopuri sau stick-uri de streaming. Televizoarele smart de ultimă generație au rezoluții superioare, oferind imagini 4K sau chiar 8K. De asemenea, multe dintre ele vin cu tehnologii de îmbunătățire a sunetului, precum Dolby Atmos, oferind o experiență audio îmbunătățită. Multe televizoare smart oferă funcții suplimentare, precum controlul vocal prin intermediul asistenților virtuali (Google Assistant, Amazon Alexa etc.), capacitatea de a fi controlat prin smartphone sau de a se sincroniza cu alte dispozitive smart din casă.

Cum să alegi un televizor smart în funcție de nevoile tale

Înainte de a alege un televizor smart, este esențial să identifici nevoile tale specifice. Dacă dorești să urmărești seriale pe platforme de streaming, este important să alegi un televizor cu acces la aceste aplicații. Unele televizoare smart vin deja cu aplicații preinstalate, în timp ce altele îți permit să descarci aplicațiile dorite. Ai și opțiuni extinse, ca să folosești display-ul TV-ului împreună cu echipamente de gaming. Este important să verifici lista de aplicații disponibile pe televizor, înainte de a face achiziția.

Alte caracteristici importante la care trebuie să te uiți atunci când alegi un televizor smart sunt dimensiunea și rezoluția ecranului. În funcție de spațiul disponibil în camera unde va fi instalat televizorul, dar și de distanța de la care vei urmări ecranul, este important să alegi dimensiunea potrivită a ecranului. De asemenea, rezoluția ecranului influențează calitatea imaginii. Un model cu rezoluție 4K sau UHD va oferi o imagine mai detaliată și mai clară decât un model HD.

Sistemul de operare este un alt aspect crucial la alegerea unui televizor smart. Sistemele de operare pentru televizoare smart variază de la un model la altul. Unele dintre cele mai comune sunt Tizen (Samsung), WebOS (LG) și Android TV. Alegerea sistemului de operare poate influența accesul la anumite aplicații și funcționalități. Este recomandat să alegi un sistem de operare pe care îl cunoști și îl găsești ușor de utilizat. Marca televizorului smart poate influența încrederea în calitatea produsului și serviciile oferite după vânzare. Unele mărci oferă garanții extinse, servicii de instalare și setare a televizorului, suport tehnic etc. Citește recenziile userilor, pentru a afla mai multe despre reputația mărcii și despre experiența clienților cu produsele și serviciile lor.

Cum să cumperi și să utilizezi eficient un televizor smart  

Este esențial să ajustezi setările de imagine și sunet pentru a vă potrivi preferințelor individuale. Prin optimizarea setărilor de rețea, vei asigura o conexiune la internet stabilă și eficientă, ceea ce va permite să utilizezi toate funcțiile televizorului smart fără întreruperi. Instalează și actualizează regulat software-ul televizorului, urmărește setările de confidențialitate și nivelurile de economisire a energiei cu un televizor smart. Ia în considerare aspectele calitative, funcționale și tehnologice, fără să faci compromisuri când vine vorba despre modelele de Smart TV pe care urmează să le achiziționezi.

Urmărește ofertele din campanii active CardAvantaj și cumpără televizoare smart în rate cu dobândă zero* de la retailerii din rețeaua de magazine partenere CardAvantaj, Fie că mergi în magazin sau faci shopping online, poți să alegi modelele preferate de Smart TV de la magazine de electronice, electrocasnice, IT&C precum Altex, Media Galaxy, Emag, Flanco, F64, Evomag, ITGalaxy, Samsung, AVstore, ș.a.


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

3 idei de cadouri pentru Valentine’s Day

08 Feb 2024 31

Viața în doi este un maraton pe care fiecare dintre parteneri încearcă să-l facă mai frumos, iar Ziua Îndrăgostiților reprezintă ocazia perfectă pentru bucurie în cuplu. Ca să...

Cum să gestionezi eficient plățile de utilități folosind cardul de credit

08 Feb 2024 53

În fiecare lună vin facturile de utilități: apă, gaze, electricitate, așa că gestionarea eficientă a plăților ar trebui să reprezinte o prioritate în planificarea bugetului tău. Nu știi cu...

5 telefoane mobile de top pe care le poți achiziționa în rate fără dobândă

23 Jan 2024 313

Cel mai utilizat device digital este telefonul mobil, de aceea ești mereu în căutarea celui mai bun smartphone, în funcție de activitățile tale profesionale și de timp liber, de pasiunile...

Echipament de fitness pentru acasă: cum îl alegi și de unde îl cumperi?

23 Jan 2024 3142

Vrei să te menții în formă și să urmezi un stil de viață sănătos, dar nu prea ai timp să mergi la sală? Îți prezentăm în continuare o soluție eficientă: fitness la tine acasă! Află c...