Trekking vs hiking: echipamentul necesar și principalele diferențe

14 Feb 2023 1155

Îți place să petreci timpul liber în natură sau vrei să treci la un mod de viață sănătos, cu mișcare și activități sportive? Îți prezentăm în continuare două opțiuni excelente: trekking și hiking. Vezi care sunt diferențele între ele și cum să cumperi echipament  sportiv adecvat pentru fiecare dintre ele.

Trekking vs Hiking - asemănări și diferențe

Trekking reprezintă o activitate ce constă în mersul pe jos într-un ritm alert, pe distanțe mai lungi și terenuri mai dificile decât aleile din parcuri sau drumurile fără diferențe de nivel. Nu-i o activitate strict montană, poți să faci drumeții de acest tip și în zone de deal sau câmpie.

Hiking se referă la plimbări de agrement în zone pitorești de munte, prin păduri sau pe dealuri. Ai nevoie de condiție fizică și psihică mai puternică pentru trekking decât la hiking, unde ritmul este mai lejer.

Durata medie a unui traseu de hiking este de 2-6 ore, iar traseele mai grele pot să ajungă până la 8-10 ore. Pasionații de trekking merg zile întregi în drumeție, fiind celebre traseele tip camino sau wild adventure, care pot să dureze săptămâni întregi, în parcuri și rezervații naturale de mari dimensiuni.

Echipament de trekking, echipament de hiking - ghid pentru shopping inteligent

Ai făcut sport în condiții riguroase, știi cum să te echipezi pentru jogging iarna, sau ești începător la sporturi în aer liber? Oricare ar fi nivelul tău de pregătire fizică, trebuie să achiziționezi echipament de trekking sau echipament de hiking, care să îndeplinească doua funcții: confort și protecție. Nu-i de glumit cu siguranța ta și cu starea de sănătate, mai ales dacă urmează  să faci activități fizice intense.

Iată ce trebuie să conțină un echipament de trekking și cum să te echipezi pentru hiking, în orice anotimp, fie că prinzi reducerile de iarnă sau te pregătești să pleci în vacanța de vară:

Alege îmbrăcăminte din polipropilenă sau din alte fibre naturale care să permită aerisirea, eliminarea transpirației și, în același timp, să-ți asigure confortul termic. Nu purta haine din bumbac, cumpără echipament sportiv din magazine specializate. Optează în sezonul rece pentru o jachetă softshell care îți asigură confort termic și este rezistentă. Alege materiale confortabile, rezistente și texturi impermeabile pentru zilele ploioase.

Încălțămintea trebuie să fie comodă, rezistentă la apă și antiderapantă. Se recomandă să porți ghete sport sau bocanci de munte, în funcție de anotimp și de nivelul de dificultate pentru fiecare traseu de hiking, respectiv de trekking. 

Completează echipamentul de hiking cu rucsac de drumeție, compartimentat corespunzător. Pentru echipamentul de trekking alege un rucsac multifuncțional, cu accesorii diverse și modele ergonomice, special create să-ți fie ușor la drum lung, pe trasee dificile.

Achiziționează bețe de trekking, ca să-ți menții echilibrul pe porțiunile în pantă ori alunecoase și să-ți menajezi forțele pe trasee lungi. Cu ajutorul bețelor te deplasezi mai ușor, depui mai puțin efort, iar consumul de energie este mai redus. La coborâre te ajută să-ți menajezi genunchii și să eviți accidentările. Datorită utilității lor, bețele de trekking pot fi utilizate și pentru trasee de hiking, dar nu este obligatoriu.

Achiziționează toate articolele recomandate pentru echipament de trekking și echipament de hiking, ca să te asiguri că beneficiezi de cele mai bune condiții pentru hobby-ul tău. Alege să faci shopping inteligent și află cum plătești online cu ajutorul cardului de cumpărături în rate fără dobândă*. Vrei să mergi în magazin ca să-ți alegi îmbrăcăminte sport, încălțăminte de hiking sau accesorii de trekking? Te așteaptă oferte avantajoase și promoții atractive, pe toată durata anului.

Poți să faci cumpărături în rate fără dobândă * la Decathlon, Under Armour, Himalaya, Dream Sports, Sport Vision, Buzz, Wintermag și alți retaileri de echipamente sportive din rețeaua de magazine partenere CardAvantaj.

Dacă ai vârsta minimă pentru CardAvantaj, dă un boost vacanței tale și aplică pentru CardAvantaj, ca să obții rapid cardul tău de cumpărături în rate fără dobândă*. Urmărește campaniile CardAvantaj prin aplicatia AVANTAJ2go de pe telefonul mobil: activează CardAvantaj pentru cumpărături online și bucură-te de achiziții la prețuri atractive, pentru echipamente și accesorii de trekking sau hiking, articole sportive pentru activități recreaționale.


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Ghid pas cu pas pentru a-ți face o asigurare medicală privată

03 Apr 2024 66

Preocuparea pentru sănătatea ta și a familiei reprezintă o prioritate majoră. Asigurările medicale te pot ajuta să-ți gestionezi pe termen lung starea de bine și să-i știi pe cei dragi în sigura...

5 festivaluri de care să te bucuri în vara anului 2024

26 Mar 2024 165

Locuința ta de vară...e afară, în fața scenelor de festival! Ca să-ți pregătești din timp agenda cu artiștii preferați și concertele mult așteptate, îți prezentăm detalii despre cele mai b...

4 cele mai populare platforme de streaming pentru film

20 Mar 2024 123

Cinematograful s-a mutat acasă, iar locurile din sală sunt acum pe canapeaua din living. Platformele de streaming online oferă mii de filme, seriale, documentare, concerte, evenimente sportive, muzică...

Cardurile de credit și asigurările de închirieri auto: ce trebuie să știi

13 Mar 2024 157

Vrei să pleci într-o călătorie de afaceri sau planifici o vacanță cu familia? Dacă te gândești să închiriezi o mașină, ca să beneficiezi de mobilitate la costuri optime, iată ce opți...