Tranzacțiile online: cum au loc și sfaturi pentru siguranța ta

06 Jan 2023 64

Vrei să utilizezi telefon, tabletă, laptop sau PC pentru tranzacții online, ca să economisești timp și să faci shopping rapid și comod? Ai la dispoziție diverse metode de plată online, iar ca să te asiguri de transparența și siguranța acestora, îți prezentăm în continuare cele mai importante detalii despre tranzacții pe internet. 

Cum se desfășoară tranzacțiile online

La deschiderea unui cont bancar, primești un card de credit atașat și datele pentru activarea aplicației de internet banking, pentru tranzacții bancare prin intermediul internetului. Ai la dispoziție și aplicația mobilă a băncii respective, pe care o găsești în Google Play sau App Store și o descarci gratuit pe telefonul tău mobil. Din această aplicație îți activezi mobile banking-ul, pentru tranzacții pe dispozitive mobile.

Față de cât durează un transfer bancar în modul clasic, cu OP la ghișeu, tranzacțiile online sunt mai rapide și mai ușor de realizat, de aceea au devenit principalul mijloc de plată pentru persoane fizice și juridice. De asemenea, plățile online le înlocuiesc treptat pe cele fizice, atât la shopping, cât și la achiziționarea de servicii, plata facturilor ș.a. Află ce este un card contactless și solicită un astfel de instrument financiar de la banca ta preferată. Nu este necesar să te deplasezi în sucursală pentru depunerea unei cereri de emitere a cardului. Găsești detalii despre cum iei un card de credit online pe website-ul băncii și poți aplica rapid, direct în formularul de pe site.

Cum să faci tranzacții online în siguranță

Printre cele mai apreciate carduri pentru tranzacții online sunt cardurile de cumpărături în rate fără dobândă*, care oferă condiții avantajoase la achiziționarea de produse și servicii, în condiții de maximă siguranță. Vezi în orice moment care este situația banilor tăi, dintr-un extras de cont pentru CardAvantaj și ai acces la soldul la cardul tău de cumpărături CardAvantaj, fără grija expunerii datelor personale și a detaliilor bancare.

Prin CardAvantaj beneficiezi de un standard superior de securitate, prin implementarea protocolului 3D Secure, dezvoltat de Mastercard si VISA. Acesta îți oferă posibilitatea să utilizezi o parolă suplimentară doar la plata online, pentru prevenirea tentativelor de fraudă. 
Vei primi solicitare de parolă la orice tranzacție online efectuata la comercianții înrolați în standardul 3D Secure. Elimini astfel riscul de fraudă prin copierea datelor de identificare a instrumentului de plată sau generarea aleatorie a numerelor de carduri pentru utilizare pe internet. 

CardAvantaj beneficiaza de serviciul Mastercard SecureCode / Verified by VISA. Acesta are un standard ridicat de securitate: când achiziționezi online produse sau servicii, este generată o parolă unică, dinamică. Primești această parolă prin SMS, de fiecare dată, simplu și rapid. În plus, poți instala aplicația AVANTAJ2go pe telefonul tău mobil și să o folosești pentru autentificarea 3D Secure a tranzacțiilor electronice. Ca să faci tranzacții online în siguranță, alege comercianți înrolați în 3D Secure și au afișate siglele Mastercard SecureCode, Verified by VISA.

Activează CardAvantaj și cumpără în rate fără dobândă*, ca să beneficiezi de tranzacții online sigure, comode și rapide. Astfel înveți cum să gestionezi bugetul cât mai eficient și totodată să ai grijă mai bine de securitatea banilor tăi.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Tranzacțiile online: cum au loc și sfaturi pentru siguranța ta

06 Jan 2023 64

Vrei să utilizezi telefon, tabletă, laptop sau PC pentru tranzacții online, ca să economisești timp și să faci shopping rapid și comod? Ai la dispoziție diverse metode de plată online, iar ca să te as...

Echipamentul de schi: ce trebuie să conțină și de unde să-l cumperi

10 Jan 2023 29

Îți plac sporturile de iarnă și mergi la schi încă de la prima zăpadă? Dacă te numeri printre pasionații pârtiilor albe, îți prezentăm în continuare cele mai importante d...

Idei de ținute pentru Revelion 2023: ce alegi și cum să te încadrezi în buget

22 Dec 2022 60

Ai avut cheltuieli tot anul și te gândești cum să-ți gestionezi bugetul de Sărbători, ca să-ți ajungă pentru cadouri, decorațiuni, masa de Crăciun, poate chiar să-ți cumperi ceva nou în ca...

Cum te echipezi ca să alergi iarna afară

15 Dec 2022 103

Sezonul hibernal este perioada Sărbătorilor și a vacanței de la final de an, când te relaxezi și îți încarci bateriile pentru noi activități. Dar nu trebuie să neglijezi mișcarea &ic...